Bevardė audra talžo pajūrį

Klaipėdai grasina stichinis vėjas. Trečiadienio rytą Uosto kapitono tarnyboje užfiksuoti vėjo gūsiai – 25 m/s. Šiuo metu išoriniame reide leidimo įplaukti į Klaipėdą laukia 8 laivai, o išplaukti – trys. Jūroje bangų aukštis siekia 5 metrus.


 

Klaipėdai grasina stichinis vėjas. Trečiadienio rytą Uosto kapitono tarnyboje užfiksuoti vėjo gūsiai – 25 m/s. Šiuo metu išoriniame reide leidimo įplaukti į Klaipėdą laukia 8 laivai, o išplaukti – trys. Jūroje bangų aukštis siekia 5 metrus.

Uostamiestį jau trečią parą talžo stiprus vėjas. Antradienį, kai apie vidurdienį vėjo gūsiai siekė 22–23 m/s, Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste sustabdytas laivų eismas.

"Visi uosto naudotojai ir laivų agentai apie tai yra įspėti. Laivų eismas yra apribotas iki šiol, tačiau kol kas vėjas mažesnis nei prognozuota. Gūsiuose jis siekia 21 m/s", – šįryt teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovė Nijolė Dvarionaitė.

Hidrometeorologų duomenimis, stiprūs vėjai veikiausiai išsilaikys iki šiandienos vakaro.

"Šaltuoju metų laiku tokios audros yra dažnos. Pietvakarių, vakarų vėjas stiprės iki 18–23 m/s, gūsiuose sieks iki 28–30 m/s. Tai jau traktuojama kaip stichinis vėjas. Katastrofinis arba uraganinis vėjas siekia 33 m/s. Tokio šį kartą nelaukiame", – tikino Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės vyriausiasis specialistas Lionginas Pakštys.

Uraganams jau kurį laiką suteikiami vardai, šįsyk Klaipėdai grasina bevardė audra. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, vasaris per visą šalies orų stebėjimo istoriją buvo gana permainingas.

Žemiausia oro temperatūra – 42,9 laipsnio šalčio – fiksuota Utenoje 1956 m. vasario 1 d. Tai oro temperatūros absoliutus minimumas Lietuvoje. Aukščiausia oro temperatūra – 16,5 laipsnio šilumos – buvo 1990 m. vasario 21 d. Kybartuose ir Jonavoje. Prieš ketverius metus vasario 5 d. Radviliškyje oro temperatūra nukrito iki 33 laipsnių žemiau nulio.

1962 m. vasario 17–18 d. vėjo greitis pūgos metu siekė 20 m/s, gūsiuose – 26 m/s. Šilutėje pūga truko 22, Marijampolėje – 32 valandas, tuo pačiu metu Klaipėdoje pūtė 30 m/s stiprumo vėjas.

1969 m. vasario 8–11 d. Panevėžyje siautė ilgiausia pūga šalies istorijoje, ji truko net 78 val. 25 min. Vėjo greitis buvo 16 m/s, o gūsiuose – iki 20 m/s.

1975 m. vasario 23–24 d. Vėžaičiai 16 val. 18 min. skendėjo tirštame rūke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melnragė

Melnragė portretas
Pasakiškas oras prie jūros.

Donatas

Donatas portretas
Klaipėdoje audros-ne naujiena.Manau,kad jau turėtų būti atidirbti planai,kaip nuo jų apsisaugoti ir turtą apsaugoti.Juk yra civilinė sauga,priešgaisrinė sauga.Gaila ,kad šios struktūros daugiau tik egzistuoja ,nes visi mokymai- popieriniai o juk vis dažniau susiduriame su realybe ir joje iš karto pasimetame. Papildoma informacija tikrai būtų reikalinga per radiją, televiziją ,net autobusuose.O geriausia tai praktika ir tik praktiniai ,realūs apmokymai, nurodant žmonėms ,kur ,kas ir kame vyksta.

as

as portretas
niekas mane negazdina....cia spauda visus gazdina....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių