Betliejaus taikos ugnis pasiekė Klaipėdą

Visame pasaulyje prieš didžiąsias žiemos šventes dalijama Betliejaus taikos ugnis neaplenkė ir Klaipėdos. Saujelė Lietuvos skautų atstovų liepsnelę įteikė ir miesto merui Vytautui Grubliauskui.

Šiomis dienomis, kaip jau įprasta artėjant Kalėdoms, po Klaipėdą keliauja Betliejaus taikos ugnis.

Liepsnelę Lietuvos skautų atstovai pirmadienio popietę atnešė bei įteikė ir Klaipėdos merui V.Grubliauskui.

Drauge su Betliejaus taikos ugnį miesto vadovui atvežusiais skautais atvykęs ir kunigas Vilius Viktoravičius pastebėjo, kad Jėzaus gimimo vietoje prieš maždaug porą savaičių išrinktas geriausias Austrijos skautas vaikas uždegė žiburėlį, kuris ir keliauja po visą pasaulį.

Trečiąjį advento savaitgalį Vienoje jį priėmė visos Europos skautai ir dalijasi atvežta šviesa.

„Uždegtas žiburėlis, mes galime priimti šilumą, meilę visame pasaulyje. Simboliška, kad ta žvakelė neužgesinta atkeliavo ir į Klaipėdą“, – dėstė kunigas.

Jo teigimu, šiemet į uostamiestį Betliejaus taikos ugnis atkeliavo dviem keliais: traukiniu iš Vilniaus ir skautų burlaiviu iš Lenkijos.

Pasak dvasininko, simboliška, kad uostamiestis, būdamas jūrinės valstybės vartais į pasaulį, šią ugnį priima ir iš jūros.

„Noriu tikėti, kad kiekvienas iš mūsų priimdami tą simbolinę Betliejaus liepsnelę tarsi priimame ją ne tik sau, į savąsias širdis, bet ir tų institucijų, kurių mes atstovaujame, kiekvieno darbuotojo ir kiekvieno šeimos nario širdį“, – priėmęs liepsnelę pastebėjo V.Grubliauskas.

Uostamiesčio vadovas linkėjo, kad jam įteikta Betliejaus taikos ugnis spinduliuotų šviesą kiekvienam klaipėdiečiui ir, kad tas žiburėlis pasiektų kiekvieno miestiečio namą, gatvę, o svarbiausia – širdį.

V.Grubliauskas šmaikštavo, jog mielai norėtų nusinešti šį šviesulėlį į ketvirtadienį vyksiantį miesto tarybos posėdį.

Pirmadienio popietę rotušėje vykusio susitikimo metu liepsnelės įteiktos ir policijos bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovams.

Pareigūnai visiems susitikimo dalyviams linkėjo jaukių bei gražių švenčių, gerų ateinančių metų bei artinantis šventėms susikaupimo, gebėjimo atleisti ir atsiprašyti.

Skautams dėkota už tai, kad jie yra ir atlieka savo misiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių