Bendrabučio statybai – žalia šviesa

Klaipėdos universiteto miestelyje jau ruošiamasi naujojo bendrabučio statybai, kuri turėtų prasidėti artimiausiu metu. Pirmieji studentai į naujas patalpas galės įsikelti kitų metų žiemą.

Klaipėdos universiteto miestelyje jau ruošiamasi naujojo bendrabučio statybai, kuri turėtų prasidėti artimiausiu metu. Pirmieji studentai į naujas patalpas galės įsikelti kitų metų žiemą.

Klaipėdos universiteto Infrastruktūros ir plėtros prorektorius Saulius Gulbinskas patvirtino, kad ilgus metus strigusi naujųjų universiteto bendrabučių statyba startuos jau kitą mėnesį.

Nors statybos iš mirties taško turėjo pajudėti prieš kelis mėnesius, tačiau darbų pradžia užstrigo dėl nedidelių nesklandumų, susijusių su projektu. Be to, nespėta sutvarkyti leidimo statybai.

Pirmojo studentų bendrabučių komplekso korpuso pastatymas kainuos beveik 10 mln. litų. Pusė šios sumos pasiskolinta iš banko.

Prorektorius viliasi, kad daugiau trukdžių nebus ir per metus bendrabutis bus pastatytas. Pagal šiuos planus į bendrabutį, skirtą 170 studentų, pirmieji gyventojai galės įsikelti kitų metų pabaigoje.

Tikimasi, kad į naujas erdves persikraustys studentai iš prastesnių bendrabučių, kurie yra morališkai ir fiziškai nusidėvėję, nutolę nuo universiteto miestelio.

Šiuo metu Klaipėdos universiteto studentai gyvena trijuose bendrabučiuose, esančiuose Karklų, Sportininkų gatvėse ir Statybininkų prospekte. Šiuo metu ten apsistoję daugiau nei 700 studentų.

Universiteto bendrabučių tarnybos vyresnioji administratorė Regina Stanislava Urbonavičienė patvirtino, kad naujųjų bendrabučių studentai ir administracija laukia jau apie penkerius metus, todėl tikisi, kad galimybe persikraustyti į vis dar kuriamą studentų miestelį akademinis jaunimas pasinaudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Bendrabučio administratorė matyt yra universiteto atstovė spaudai...

ta džiugia proga...

ta džiugia proga... portretas
Pasidžiaukime ir Onkoligų pacientų rezidavimo patalpomis bei galimybe jau nuo šių metų spalio onkoligonius, kurie labai nuskurdo Lietuvoje gaudami senatvės pensijų virš 1000 eurų kas mėnesį ir pasisavinę nekilnojamojo turto 3 kartoms į priekį...jiems visiems jau nwebereikia vargti po eilinės morfijaus injekcijos svajojant kaip 3 kambarių virš 100 kv m bute ateina soc. darbuotoja ir už dyka padaro oralinį...dabar jau stovi patalpos, kur priežiūra teikiama 24 val per parą, morfijų įskaitytinai bei slaugių atrakcionus su SPA procedūromis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių