Benamius uostamiestyje auklės baudomis

Uostamiesčio centre popiečio miego prigulusiems benamiams nuo šiol grės rimtos sankcijos. Viešosios tvarkos sergėtojai nusprendė alkoholiui vis dėlto pinigų sukrapštantiems asocialiems asmenims skirti baudas.

„Kaip parodė praktika, baudos gali būti veiksmingos. Dažniausiai tai yra trys viename – asocialūs asmenys, benamiai arba piliečiai, girtaujantys viešose vietose. Iki šiol formavosi tokia nuomonė – ką iš jų peši? Įspėdavome ir viskas. Dažniausiai išsakydavome moralą, paleisdavome. Tačiau dabar pradėjome taikyti administracinę atsakomybę“, – tikino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai vėlyvą vakarą patikrino senamiesčio gatves ir rado visą būrį įvairiose nuošaliose vietose įsitaisiusių stipriųjų gėrimų mėgėjų.

„Viešąją tvarką galima pažeisti ne tik geriant alkoholį, bet ir nepadoria išvaizda ir savo elgsiu. Nuo šiol pradedame naują vajų – bausime juos piniginėmis baudomis. Finansinės sankcijos yra vykdomos“, – pabrėžė K.Vintilaitė.

Peržvelgdami reido rezultatus, pareigūnai pastebėjo, kad dauguma viešoje vietoje sutiktų girtų asmenų jau buvo įspėti ne kartą, todėl nuspręsta jiems skirti 30 eurų baudas.

„Mes reguliariai lankome asocialių asmenų pamėgtas vietas. Vienas asmuo, kuris neblaivus buvo Kurpių gatvėje, nubaustas administracine bauda. Kitas girtas pilietis sučiuptas Melnragėje. Kadangi tris kartus jis jau buvo baustas, jam taikyta 30 eurų bauda. Prieš įstatymą visi lygūs. Prie L.Stulpino progimnazijos taip pat sulaikytas asmuo, vartojęs alkoholinius gėrimus“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.


Šiame straipsnyje: benamisbenamiaibaudos

NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Labai teisingai. Kokio galo lenda i centra. Tupeti nuosalyje bruzgynuose,bet ne,lenda i centra. Kaunui taip pat reiketu ismeginti sita praktika, o tai irgi lenda i centra. Reikalinga cia ta smarve centreĄ Jei noretu - yra nakvynes namai,kur galima apsiprausti,pasikeisti rubus,bet kam vargintis. Bloga darosi nuo tu girtu apsileidusiu susmirdusiu zmogystu.

benamis

benamis portretas
Pabuciuokit ,kur nesueina.

Aurelijus

Aurelijus portretas
Beprasmiska
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių