Benamius guja iš Klaipėdos senamiesčio

"Apžiūrėję visą miestą galime pasakyti, kad Klaipėdoje nėra rajono, kuris išsiskirtų ypatinga švara ar stebintų apsileidimu. Tvarkos visur maždaug tiek pat", – teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

 

Trečiadienį ir ketvirtadienį šio poskyrio darbuotojai, padedami seniūnaičių bei bendrovės "Danės būstas" darbuotojų apžiūrėjo Danės gatvės bei senamiesčio kiemus ir viešąsias vietas.

Šį kartą tokio patikrinimo tikslas buvo išsiaiškinti, ar teisūs negeroves skunduose vardijantys gyventojai, norėta pasižvalgyti po kiemus, išsiaiškinti, ar tikrai benamiai gadina verslininkams bei miesto širdyje gyvenantiems klaipėdiečiams jų gyvenimo kokybę.

Trečiadienį lijo, tad valdininkai viešoje vietoje aptiko tik vieną benamį. Vakar dar vienas sėdėjo aikštėje prie "Dienovidžio" ir kaulijo tikrintojų cigaretės.

Pasak V.Valio, Klaipėdoje dabar gyvena apie pusšimtis benamių. Vasarą jie labiau matomi. Ne kartą klausinėjęs tokių asmenų, kodėl jie neieško prieglobsčio valdiškuose namuose, valdininkas stebėjosi jų atsakymais.

"Neseniai vienas toks žmogelis paaiškino negalintis gyventi nakvynės namuose, nes ten labai slogi aplinka, o jis mėgsta laisvę. Jie paprastai parodo, kad yra apsirūpinę maistu ir gėrimais", – kalbėjo V.Valys.

Savivaldybė sulaukė ne vieno skundo iš Kepėjų gatvėje įsikūrusių žmonių. Čia benamiai ne tik nuolat gulinėja ant suolų, bet ir dergia, mėto šiukšles.

Vakar, kai į senamiestį užsuko tikrintojai, šioje vietoje dvokiančių žmonių nerado, iškuoptas buvo viskas kampas. Pasirodo, verslininkai rado būdų patys išguiti asocialius asmenis.

Arčiau Jono kalnelio pasidairę savivaldybės darbuotojai drauge su gyventojų interesams atstovaujančiais seniūnaičiais bei "Danės būsto" atstovais konstatavo, kad nepakankamai konservuoti negyvenami pastatai jau lankomi benamių, girtuoklių.

Šio senamiesčio kampo nepuošia garažai, šiukšlių konteineriai.

Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai jau apsilankė beveik visose Klaipėdos vietose, kurias gyventojai įvardija kaip labiausiai neprižiūrėtas bei reikalaujančias dėmesio.

Pastebėta, kad geriausiai tvarkosi nedidelių daugiabučių gyvenamųjų namų bendrijų žmonės. Užtat senamiestyje kai kuriose vietose žmonės nesutaria, kaip tvarkyti uždarus, svetimiems neprieinamus vidinius kiemus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SIzifas

SIzifas portretas
SU bomžais kovoti nėra kaip. Jeigu jie blaivūs, jie gali būti viešoje vietoje, kaip ir kiekvienas pilietis. Jeigu norime, kad jie išnyktų iš senamiesčio, reikia kad nuolat patruliuotų policija. Be to reikia atidaryti blaivyklą. Būtina registruoti, kiek kartų tas ar anas pasirodė per metus viešoje vietoje girtas. Tuos, kurie papuola į blaivyklą dukart per metus - reikia priverstinai vežti gydyti nuo alkoholio. Tačiau kad Lietuvoje įsivyrautų tokia tvarka, reikia nebedrebinti kinkų prieš Briuselį, nesudarinėti komisijų, kurių pasiūlymų vis tiek niekas neklauso, tik mėtomi pinigai. Reikia spręsti, vadovaujantis esama įstatymu baze. Bet tam reikia, kad policija, miesto valdžia, Švėkšnos departamentas susitartų dėl bendrų veiksmų.

N.Puteikienei

N.Puteikienei portretas
ŠIaip jau ne taip senai spauda linksniavo Jūsų vyrą, dėl to, kad dirbdamas KPD nerasdavo sutarimo su verslininkais ir dalis pastatų liko vaiduokliais. Nuo to kad dalinsite baudas ir nuobaudas niekas nepasikeis. Ar daug baudų trinyčių kvartalo vystytojams išrašėt? Bankrutavo įmonė ir dabar patys tvarkykites su tokia piktžaizde. Prie dabartinių paveldosauginių reikalavimų ir įgeidžių, kažką tvarkyti senamiestyje yra labai rizikinga.

N. Puteikienė

N. Puteikienė portretas
Iš tiesų savivaldybes Miesto tvarkymo skyrius, kuriam vadovauja Šakalienė, nesuinteresuotas parengti normalią tvarka, kuria remiantis, pastatai būtų pripažįstami netvarkomais ir jų savininkams būtų taikomos nuobaudos. Nes pačios Šakalienės už juokingą kainą iš savivaldybės nupirktas namas Donelaičio gatvėje stovi kaip vaiduoklis apleistas. Akivaizdžiai laukia geros kainos. Juk ir šaligatviai, šviestuvai jau sutvarkyti šioje gatvėje už savivaldybės pinigus. Taip keliama sklypo šioje vietoje vertė.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių