Naujam baseinui Klaipėdoje – baigiamieji štrichai

16,2 mln. eurų atsieisiantis naujas baseinas su sveikatingumo centru Klaipėdoje lankytojams bus atviras kovą arba vėliausiai balandžio pradžioje. Miesto tarybai pritarus, sausio gale turėtų būti patvirtintas šio milžiniško objekto valdytojas.

"Ne vandens parkas"

Modernaus 50 m ilgio baseino su sveikatingumo centru statybos artėja prie finišo tiesės. Darbai turėtų būti baigti vasarį.

Planuojama, jog duris lankytojams šis objektas atvers pavasarį.

"Velykas klaipėdiečiai sutiks su plačiai atvertomis baseino durimis. Statybos darbų pabaiga – visai arti, rangovai patikino, jog jau vasarį objektą galės perduoti savivaldybei. Tad, atlikę reikiamas procedūras, pavasarį miesto bendruomenę jau galėsime pakviesti į baseiną. Tikiu, kad šis objektas tenkins ir reikliausių plaukikų, ir mėgėjų poreikius", – kalbėjo trečiadienį baseine apsilankęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Konkurse, kurio metu buvo renkama, kas valdys šį daugiafunkcį sveikatingumo centrą, gautas tik vienas suvienijusių įmonių "Vakarų infrastruktūra" ir "Sporto infrastruktūra" pasiūlymas.\

Čia Rūtai Meilutytei ir kitiems plaukikams bus jei ne idealios, tai beveik idealios sąlygos treniruotis ir dalyvauti varžybose

"Tikiuosi, lygiai po savaitės miesto taryba patvirtins koncesijos sutartį ir operatorius ras įvairių įdomių siūlymų, kad baseinas knibždėte knibždėtų norinčiųjų jį lankyti. Kita vertus, atidarome ne vandens parką ir ne pramogų centrą, o sporto kompleksą, kur pagrindinis statinys yra baseinas. Dabar iš Klaipėdos visi lauks gerų plaukimo rezultatų. Čia Rūtai Meilutytei ir kitiems plaukikams bus jei ne idealios, tai beveik idealios sąlygos treniruotis ir dalyvauti varžybose", – pastebėjo meras.

"Lietuvoje šiandien tai turbūt geriausias baseinas. Tiesa, jo valdymas nebus toks paprastas kaip "Švyturio" arenos, čia turės dirbti apie 50 apmokytų žmonių", – pridūrė Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Tikrins sistemas

Šį objektą pagal sutartį su Klaipėdos miesto savivaldybe stato viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė "Axis Industries".

Į baseiną jau prileista vandens, tad beliko atlikti smulkius apdailos darbus. Mėnesio pabaigoje bus tikrinama, kaip veikia visos sistemos.

"Stebėsime, kaip atskirai ir tarpusavyje veikia valdymo automatika, vėdinimas, gaisrinės saugos sistema ir elektrotechnikos dalis. Po to ruošime dokumentus objekto perdavimui savivaldybei", – pasakojo "Axis Industries" statybų direktorius Mantas Bagdonavičius.

Baseinas su sveikatingumo centru atitiks pačius aukščiausius standartus.

"Vykstant statyboms kartu su užsakovu įgyvendinome net keletą pagerinimų, kurie atvers naujų galimybių būsimiems lankytojams. Išplėtėme baseino funkcionalumą – įrengėme priešsrovės sistemą, kuri skirta plaukti vietoje, patobulinome pirčių zoną ir taip padidinome pirčių erdvę. Taip pat parengėme vietą automobilių greito įkrovimo stotelei", – vardijo M. Bagdonavičius.

Iš valstybės – tik milijonas

Bendra baseino statybos rangos darbų sutarties vertė – 16,2 mln. eurų. Daugiau nei 11,1 mln. eurų projektui įgyvendinti skirta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, 1 mln. eurų – valstybinių lėšų, Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis – 4,1 mln. eurų.

Trijų aukštų, 7,4 tūkst. kv. metrų ploto daugiafunkcis centras yra suskirstytas į keturias zonas: plaukimo, nardymo, sporto ir SPA procedūroms skirtą erdvę.

Centre įrengta 10 plaukimo takelių, 50 metrų ilgio ir 25 metrų pločio baseinas. Jame pirmą kartą Lietuvoje panaudotos pakeliamų dugnų technologijos, kurios baseiną leidžia padalyti į kelias dalis.

Kadangi specialus kilnojamas baseino dugnas leis reguliuoti baseino gylį, jį bus galima pritaikyti įvairiausioms rungtims ir vandens užsiėmimams.

Čia taip pat įrengta vienintelė Lietuvoje specializuota nardymo šachta, kurios gylis siekia 9 m, o plotis – 8 m. Ji bus pritaikyta ir profesionaliems narams rengti. Vienu metu šachtoje galės treniruotis iki 15 narų



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Ponas kaimelis lašininkas o gal apie 400€ alga pakalbėsime, kai valanda kainos vos 14 euro o dėl sporto ir sveikatos vienam žmogui 3val į savaitę minimum reikia lankyti tai 160 eurų į mėnesį, o jei dar su žmona ar vyrų jau 320. Mano alga apie tūkstantį su sale ir papildais plius šitą baseiną išeis puse algos į mėnesį į sveikatą? O ko gera mintys, būtų alga pas mus 1000€ vidurkis nebūtų pas mus lašinių priauges žmonių nors ne tokio kiekio, o kada algos nuomai ir valgiui vos pakankamai apie tokią egzotika kaip baseinas galimą tik svajoti....

C7

C7 portretas
Kiek rodo informacija internete, būsimas baseino valdytojas nuo 2015 metų valdo Kauno Girstučio baseiną. Gal girdėjote atsiliepimų, kaip ten jiems sekasi? Ko laukti čia Klaipėdoje?

As

As portretas
I rusija Kosta!
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių