Baseino koncesijos sutarties svarstymą teko atidėti

Miesto tarybai ketvirtadienį vykusio posėdžio metu nebuvo teikta svarstyti pakoreguota naujojo daugiafunkcio sveikatingumo centro koncesijos sutartis. Klausimą iš darbotvarkės teko išbraukti, nes negauta Finansų ministerijos bei Kontrolės ir audito tarnybos išvadų.

Naujojo baseino pakoreguota koncesijos sutartis miesto tarybai bus teikiama kito posėdžio metu.

Konkurse, kurio metu buvo renkama, kas valdys daugiafunkcį sveikatingumo centro, pasiūlymą pateikė tik konsorciumas, kurį sudaro įmonės „Vakarų infrastruktūra“ ir „Sporto infrastruktūra“.

Savivaldybė su juo vykdė derybas. Būtent po jų ir buvo pakoreguota sutartis, kurią miesto taryba jau buvo patvirtinusi. Pabrėžta, kad kardinalių pakeitimų nėra. Kai kurie punktai pakoreguoti, įtraukta naujų, tačiau šie nėra esminiai.

Nemažą dalį naujojo baseino paslaugų pirks pati savivaldybė. Per metus tai sudarys apie 13 tūkst. valandų. Naujajame objekte plaukti mokysis antrokai, naudosis senjorai ir neįgalieji, treniruosis sportininkai.

Takelio valandos nuoma savivaldybei atsieitų 14 eurų. Viršijus nustatytą laiką, tarifas išaugtų ir siektų 23 eurus. Baseino nuomos kaina savivaldybei buvo vienas iš esminių konkurso vertinimo kriterijų. Taip pat savivaldybei numatyta teisė surengti 10 renginių nemokamai naujajame baseine.

Dalis miesto tarybos narių tvirtino, kad derybos buvo sėkmingos. Atkreiptas dėmesys, kad savivaldybei pasiūlyta takelio nuomos kaina yra viena mažiausių Lietuvoje. Pavyzdžiui, Kaune ji siekia 26 eurus. Taip pat pasidžiaugta, kad bus galima 10 renginių per metus surengti nemokamai.

Kiek naujojo baseino paslaugos kainuos miestiečiams, kol kas neskelbiama. Tačiau pabrėžiama, kad kainos bus įvairios, o jas diktuos rinka, veiks konkurencija.

Naujasis daugiafunkcis sveikatingumo centras koncesininkui bus perduotas 15 metų.

Konkurso nugalėtojas turės įkurti naują įmonę baseino valdymui. Koncesininkas turės investuoti į patalpų įrengimą, įrangą, savo lėšas. Investicijų vertė negali būti mažesnė kaip 250 tūkst. eurų.

Atkreipiamas dėmesys, kad konkurse pasiūlymą pateikusios bendrovės turi patirties, valdant ir didelius objektus, ir baseinus.

Įmonė „Sporto infrastruktūra“ administruoja ir prižiūri Kauno „Girstučio“ baseiną. Klaipėdos „Švyturio areną“ valdanti bendrovė taip pat priklauso šiai įmonių grupei.

Konkurso nugalėtoju konsorciumas bus paskelbtas, jei miesto taryba patvirtins pakoreguotą koncesijos sutartį.

Nors paskelbus oficialią statybų pradžią viltasi, kad šias Kalėdas bus galima sutikti pliuškenantis baseine, darbai užtruko ilgiau. Sutartis pratęsta iki vasario pabaigos, nes atsirado papildomų darbų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių