Bangų gatvėje nori įrengti aikštelę

60 transporto priemonių – tiek automobilių tilptų Bangų gatvėje planuojamoje įrengti aikštelėje. Ši naujovė atsirastų ne savivaldybės, o privačiomis lėšomis.

60 transporto priemonių – tiek automobilių tilptų Bangų gatvėje planuojamoje įrengti aikštelėje. Ši naujovė atsirastų ne savivaldybės, o privačiomis lėšomis.

Ar leisti įmonei "SBTF" įrengti automobilių stovėjimo aikštelę valstybinėje žemėje, pirmadienį svarstė uostamiesčio tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė pasakojo, kad dėl planuojamo statyti Bastionų tilto Bangų gatvės 7 sklype pablogėjo sąlygos. Šioje teritorijoje yra numatyta statyti gyvenamąjį namą.

"Sklype nebegalima įrengti tiek automobilių stovėjimo vietų, kiek reikia. Įmonė, įgyvendinanti šį projektą, prašo leisti tai padaryti šalia esančioje valstybinėje žemėje", – pasakojo vedėja.

Bangų gatvės 7, Gluosnių gatvės 8 ir šias teritorijas supančios aplinkos detaliajame plane yra numatyta erdvėje šalia sklypo, esančio adresu Bangų gatvė 7, įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.

V.Lendraitienė aiškino, kad tai Statybos techniniam reglamentui neprieštarautų. Jame nurodyta, kad privalomos visuomeninių pastatų, daugiabučių namų automobilių stovėjimo vietos gali būti suprojektuotos, įrengtos ir už statinio ar statinių grupės žemės sklypo ribų, bet ne toliau kaip 300 metrų nuo įėjimų į pastaruosius. Tačiau tam reikalingas sklypų savininkų susitarimas.

"Įmonės įrengta aikštelė pagal infrastruktūros sutartį priklausytų miestui, ją būtų galima apmokestinti. Bendrovė kelia tik vieną sąlygą – kad savivaldybė neišnuomotų įrengtos aikštelės tretiesiems asmenims", – komentavo vedėja.

Pasirašius tokią infrastruktūros sutartį, būtų įrengta 60 papildomų viešų automobilių stovėjimo vietų miesto centre, sutvarkyta senamiesčio teritorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Google maps

Google maps portretas
Kad nelabai idomu kas ten bus.atokus gyvenamu namu kvartalas... Ir koks dar tiltas sausumoi?wtf? Gal gatves pavadinima sumaiset?Nes visai galai nesueina.

hm

hm portretas
Nu jo nemokamai gaus zeme savo statomo namo aikstelei,butu kaina iskart bus aukstesne.verslininkai tik sau pinigus susikraus.o miestui is to kokia nauda,vistiek bus slogbaumas uzdetas.ir siaip kam tokioj vietoj aikstele,nei ten esamiems gyventojams jos reik nei miestui.zmoniu ten faktiskai nebuna.Sugalvojo afiora uz atkata ir vaidina kokie geruciai,tarnauja liaudziai.Kuo toliau tuo daugiau uz debilus tuos lietuvos gventojus laiko.Zaidimu aiktele,darzeli pastatykit latrai

Sargis

Sargis portretas
o man dzindzilin.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių