Bangų gatvėje atsiras nauja aikštelė

Bangų gatvėje privačiomis lėšomis bus įrengta automobilių aikštelė, kurioje tilps 60 transporto priemonių. Tam ketvirtadienį pritarė miesto taryba.

Bangų gatvės 7 name yra numatyta statyti gyvenamąjį namą. Tačiau savivaldybei dalies žemės reikia Bastionų tilto statybai. Tad projekto vystytojams sąlygos suprastėja.

Sklype negalima įrengti reikiamo automobilių stovėjimo vietų skaičiaus. Tas vystytojai prašo tą leisti padaryti šalia esančioje valstybinėje žemėje.

Aiškinama, kad tai Statybos techniniam reglamentui neprieštarautų. Jame yra numatyta, kad privalomos visuomeninių pastatų, daugiabučių namų automobilių stovėjimo vietos gali būti suprojektuotos, įrengtos ir už statinio ar statinių grupės žemės sklypo ribų, bet ne toliau, kaip 300 metrų nuo įėjimų į pastaruosius. Tačiau tam reikia sklypų savininkų susitarimas.

Įmonės įrengta aikštelėje pagal sutartį būtų miesto. Savivaldybė aikštelę galėtų apmokestinti.

Bendrovė kelia tik viena sąlygą, kad, jei savivaldybė perleistų aikštelę tretiesiems asmenims, ja galėtų naudotis gyventojai.

Kai kurie tarybos nariai abejojo, ar reikia pritarti tokiai sutarčiai. Domėjosi, ar negali kilti gyventojų nepasitenkinimas, teigė, kad pateikta per mažai informacijos.

„Savininkai jau seniai galėjo pradėti vystyti sklypą. Miestui reikia paimti dalį sklypo Bastionų gatvės tiesimui. Jie suprato miesto interesą ir kreipėsi. Tad nesuprantu, kodėl mes čia laužome ietis“, – tvirtino vicemeras Artūras Šulcas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VLKK

VLKK portretas
o kas klaidas ištaisys?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių