Bandys „apgyvendinti“ Danės upę

Vaizdas per miestą vingiuojančioje Danėje po metų turėtų pasikeisti. Upėje norima organizuoti ne tik įvairių pramogų, bet ir turistinių ar net keleivinių maršrutų. Tokiems pokyčiams jau ruošiamasi.

Kelias yra per trumpas

Kaip išnaudoti per miesto širdį tekančią Danę, susirūpinta praėjusiais metais.

Administruoti upę pavesta biudžetinei įstaigai „Klaipėdos paplūdimiai“. Sudaryta darbo grupė, kuri svarsto, kokia turėtų būti šio vandens telkinio vizija.

Klaipėdos miesto tarybos narys, Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos pirmininkas Algirdas Grublys teigė, kad niekas nesirūpino Dane 25-erius metus – nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo.

„Pernai ėmėmės iniciatyvos – Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdžio metu pradėjome svarstyti, kad reikia sutvarkyti, išnaudoti per miesto centrą tekančią upę. Nusprendėme, kad, norėdami vystyti turizmą Danėje, turime pratęsti vandens kelią “, – pasakojo pirmininkas.

Dabar pastarasis tesiekia vos kilometrą. Jis tęsiasi nuo Danės žiočių iki burlaivio „Meridianas“ galo. Toliau upė yra paprasčiausias vandens telkinys.

„Tokio ilgio vandens kelias yra per trumpas laivybai, turizmui vystyti. Tad jį būtina pailginti“, – pabrėžė pirmininkas.

Privalės užtikrinti saugumą

Apsisprendus pratęsti vandens kelią Danėje, šiam reikalui pradėti ruošti dokumentai. Prieš savaitę gauta informacija iš Aplinkos apsaugos agentūros. Teigiama, jog tam, kad vandens kelias būtų pratęstas, nereikia atlikti poveikio aplinkai vertinimo. Gauta informacija paskelbta viešoje erdvėje. Laukiama miestiečių nuomonių.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ vyriausiasis specialistas ir Danės upės administratorius Deivis Bilkštis tvirtino, kad, praėjus numatytam terminui, kol bus laukiama klaipėdiečių pastebėjimų, žadama kreiptis į Susisiekimo ministeriją dėl vandens kelio pratęsimo.

„Norime iš karto išklausyti miestiečių nuomonę, kad vėliau nekiltų rūpesčių, nestrigtų procesas“, – pabrėžė upės administratorius.

Jei viskas vyks sėkmingai, vandens kelias Danėje gali būti pratęstas po mėnesio. Tokiu atveju jis drieksis iki Liepų gatvės tilto.

„Tada minėtame upės ruože galės vykti laivyba, bus galima įteisinti prieplaukas, bausti pažeidėjus. Kadangi veiklų upėje padaugės, reikės ne tik užtikrinti saugumą, tvarką pakrantėse, bet ir vandenyje. Ten daug metų nieko nedaryta“, – tvirtino D.Bilkštis.

Ateityje norima pratęsti vandens kelią Danėje ir iki tilto Tauralaukyje.

„Žiūrėsime, kaip seksis, kiek kainuos priežiūra. Tada bus sprendžiama“, – pabrėžė D.Bilkštis.

Sumanymų – daug

Pasak A.Grublio, pratęsus vandens kelią, tikimasi, kad verslininkai siūlys idėjas, kokias pramogas, turistinius maršrutus galima organizuoti šioje upės dalyje.

„Norime „apgyvendinti“ Danę. Pratęsus kelią galėsime įteisinti prieplaukas, organizuoti pramogas“, – tvirtino komisijos pirmininkas.

A.Grublys pasakojo, kad susidomėjimas, kokias veiklas būtų galima organizuoti Danėje, jau pastebimas.

„Vienas verslininkas ieško, kur nusipirkti plokščiadugnių laivų. Jis norėtų organizuoti turistinį, keleivinį maršrutą. Danėje jau atsirado ir vandenlentininkų. Vandens dviratininkai taip pat norėtų ilgesnio maršruto. Susidomėjimas yra, nors kelias dar nepratęstas“, – pabrėžė pirmininkas.

Anot jo, apie maršrutus Danėje taip pat kalbėta su Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centru. Būtų galima atidaryti karalienės Luizės kelią.

A.Grublys atkreipė dėmesį, kad Danėje jau dabar yra įrengtų prieplaukų, bet jos nelegalios. Pratęsus kelią, jas būtų galima įteisinti.

„Mūsų vizija – kad atsirastų Danės upės uostas“, – tvirtino pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Orakulas

Orakulas portretas
Nu, garbės žodis, DANGĖS gerbėjui biskį pasimaišė. Kiekvieną kartą vis trolina po daugybę kartų. Tai labiau panašu ne į teisybės ieškojimą ar paveldo atstatymą, o tiesiog į totalų nupušimą. Ir komuniagos čia visai nei prie ko

na nekalbėkit taip negražiai

na nekalbėkit taip negražiai portretas
Trinyčių prūdo dar visiškai "neapgyvendino", trūksta gulbių :) O jei Dangės upę sutvarkys ir pavers ją "gyvu" obejektu, tai tikrai šaunu. Reikia rūpinti savo miestu, neatvažiuos kažkas, iš kažkur ir tikrai nepasirūpins.

Vėtra

Vėtra portretas
Trinyčių prūdą jau apgyvendino kažkokiais svetimkūniais ,tai dabar Dangė užkliuvo.Neliks Klaipėdoje vietos , kur dar kažką nesugadino .
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių