Baltų vienybės dieną – šventė Laikrodžių muziejaus kiemelyje

Klaipėdoje šeštadienio pavakare skambėjo dainos. Vienu metu galima buvo girdėti Danės krantinėje vykusį tautinių kultūrų festivalio koncertą ir Laikrodžių muziejaus kiemelyje susirinkusius Baltų vienybės dienos švęsti lietuvius ir latvius.

Nors vienybę broliškos tautos švęs Lygiadienio metu, Klaipėdos apskrities latvių asociacijos „Atpūta“ vadovas Gotfridas Tapinas nusprendė pasikviesti svečių iš Latvijos savaite anksčiau.

Jis susirinkusius tikino tokią šventę surengęs tryliktą kartą.

Latvijos viduramžių etnografinės kuopos patranka saliutavo baltų tautų vienybės, Latvijos, Lietuvos garbei.

Latvių kanklininkės, Aizkrauklės folkoro ansamblio, Grobinos jaunimo šokių grupės „Sudmalinias“, Rygos VEF vyrų ansamblio, Liepojos senjorų šokių grupės nariai tikėjosi, kad drauge švęsti ateis daugiau klaipėdiečių.

Į muziejaus kiemelį atėjo pasirodyti Klaipėdos senjorų šokių grupė „Zunda“, klubo „Klaipėda“ ansamblis, ansamblio „Beržo ašaros“ nariai.

Tačiau šventė nėra gausūs aplodismentai, šventė yra buvimas drauge, noras vieniems kitus matyti ir girdėti. Vienybė – buvime kartu. Galbūt būtent tokios dienos ir tikėjosi šventės organizatoriai.


Šiame straipsnyje: Baltų vienybės dienaKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Abi sventes ?

Abi sventes ? portretas
Klerkams reikejo tik paderinti, o ne suplakti abi sventes vienodo pobudzo i viena sestadieni.....kelia itarimu.......

aplaidumas, priešinimas ar absurdas

aplaidumas, priešinimas ar absurdas portretas
Negi specialiai taip padarė, kad baltai negalėtų apsilankyti tautinių mažumų šventėje ir atvirkščiai. Gavosi Klaipėdoje kaip visada.

Frankai,

Frankai, portretas
blee, jeigu atsibudai ką tik, tai kąąąą..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių