Baltijos prospekto žiedinės sankirtos liks nerekonstruotos

Miesto tarybai teko dar kartą keisti tikslinės teritorijos projektus. Kiek kartų buvo svarstomas šis klausimas, politikai nebesuskaičiuoja. Kai kurie net suabejojo, ar investicijoms pasirinkta tinkamiausia teritorija.


 

Miesto tarybai teko dar kartą keisti tikslinės teritorijos projektus. Kiek kartų buvo svarstomas šis klausimas, politikai nebesuskaičiuoja. Kai kurie net suabejojo, ar investicijoms pasirinkta tinkamiausia teritorija.

Dar kartą svarstyti tikslinės teritorijos projektą miesto tarybai teko, nes visos ministerijos apsvarstė visus miesto suplanuotus projektus, kuriems iki 2020 metų bus prašoma ES paramos, ir pakoregavo sąrašą. Kai kurie buvo visai išbraukti, kitų įgyvendinimas atidėtas.

Iki 2020-ųjų miestui siūloma atsisakyti minties rekonstruoti Baltijos prospekto žiedines sankirtas. Taip pat iš programos išbrauktas pėsčiųjų alėjos ir gatvės nuo „Švyturio“ arenos iki Taikos prospekto įrengimas.

Atsisakyta planų didinti kultūros paveldo pastato Jaunimo centro, esančio Puodžių gatvėje, lankomumo didinimo. Tačiau pinigų šiam planui planuojama gauti iš kitų programų.

Net su keliais planuotais projektais teko atsisveikinti ir Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos šv. Kazimiero provincijos Klaipėdos šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuoliams.

Neplanuojama skirti lėšų jų planuotai Sveiko senėjimo bendruomenės centro statybai. Toks pats likimas laukia ir planų statyti senjorų kaimą „Laiminga senatvė“.

Iš viso integruotų investicijų teritorijoje numatytiems projektams įgyvendinti reikės daugiau nei 75 mln. eurų. Iš jų beveik 57 mln. eurų planuojama gauti iš ES.

Svarstant šį projektą tarybos narė Nina Puteikienė suabejojo, ar minėta miesto dalis tinkamiausia investicijoms. Politikės nuomone, pastarųjų labiau reikėtų vadinamajam Žvejybos uosto rajonui.

„Ten situacija kur kas prastesnė“, – tvirtino politikė.

Su kolege nesutiko tarybos nariai Vidmantas Plečkaitis: „Dešimt metų rėkiate, kad skriaudžia senamiestį. Dabar numatytos investicijos ir į jį, ir į miesto centrą, bet vėl negerai“.

Tarybos narys Vytautas Čepas stebėjosi kai kuriais savo kolegomis.

„Ketverius metus važinėjome į Vidaus reikalų ministeriją, kad gautume investicijų. Kai kurie esantys salėje tada nei buvo, nei dalyvavo, nei matė, nei girdėjo, bet šneka, kaip viską žinantys. Seniausia Klaipėdos teritorija po senamiesčio yra būtent Paryžiaus Komunos gatvės kvartalas. Tačiau niekada nebus gerai. Jei investicijos būtų skirtos Žvejybos uosto rajonui, šauktų, kodėl ne Tauralaukiui“, – pabrėžė politikas.

Tarybos narys Arūnas Barbšys jau nebesuskaičiavo, kiek kartų buvo svarstyti klausimai, susiję su tiksline teritorija ir kiek pakeitimų buvo.

„Matyt, ministerijos vis kažką keičia, kad nebesusigaudytume, kas ir kaip“, – tvirtino politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

niekas nepadaryta,viskas apleista per 26m liberalu

niekas nepadaryta,viskas apleista per 26m liberalu portretas
as tai kaip gyvenu gedminu gatvej ,taip ir gyvenu kaip sovietmeciu, niekas nepasikeite ,net saligatviai dar tarybiniai...apskritai visi pietiniai rajonai sutrese ,viskas supuve, subyreje ,net jei koki nama ir renovuoja, tai jo aplinka lieka tarybine ,i aplinka neideda ne cento,o kad kelias aikstes sutvarke ,tai pakazuha , kokia mums is to nauda,zmonems reikia platesniu gatviu ir kiemu parkingui ,reikia nauju saligatviu ir dviraciu taku,vaikam supyniu,sunims aiksteliu ir t.t.

aš jau ryžas

aš jau ryžas portretas
Nuo tokių miesto planavimų ir nieko nedarymo,visai apryžėjo visi liberalai,žodinį sutikimą gavo ir visi ploja ratute,kaip maži vaikai,o reikia konkrečiam darbui pinigėlių,visi kaip stručiai ,galvas į smėlį,aš to neprašiau,bau ,nes visi nori pasivoliot valdžios iždais,gera algą gaunu,kas man rūp

klaipedietis

klaipedietis portretas
šakės, baltijos žiedai turėtų būt prioritetas. šilutės plentas visiškai paralyžuotas, o dar kai Dubysos gatvėj atidarys prekybcentrį, bus chana.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių