Baltijos jūros pakrantėje rasti du negyvi ruoniai

  • Teksto dydis:

Baltijos jūros pakrantėje rasti du negyvi ruoniai, penktadienį pranešė Pajūrio regioninis parkas.

Pasak parko ekologo Erlando Paplauskio, spėjama, kad ruoniai įstrigo tinkluose.

„Nepastebėjome, kad būtų nors kokios matomos priežastys, todėl tiksliai pasakyti negaliu. Didžiausia ir realiausia priežastis, kad žuvo tinkluose. Priekrantėje visada yra labai daug tinklų, tai yra didžiausia grėsmė ruoniams“,– penktadienį BNS sakė E. Paplauskis.

Šiais metais negyvų ruonių randama jau antrą kartą. Sausį aptikti du žuvę gyvūnai.

Pernai Baltijos jūros bangos į krantą išmetė per 30 negyvų ruonių. Ant daugelio jų aptikta durtinių, šautinių žaizdų. Aplinkosaugininkų įsitikinimu, dauguma negyvų ruonių galėjo būti nužudyti, tačiau kaltininkų rasti nepavyko.

„Pernai bandėme tikrinti ir verslininkus, kad galbūt verslininkai žvejai galėtų konkuruoti su ruoniais dėl žuvies, tačiau nustatyti, kad tai jų darbas, nepavyko. Šiemet taip pat imsimės priemonių, bandysime nustatyti, kodėl krenta ruoniai, užsiimsime šiuo reikalu“,– BNS sakė  Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas. 

Negyvi ruoniai bus perduoti gyvūnų globos ir kontrolės tarnybai „Nuaras“, jie bus apžiūrėti išsamiau bei utilizuoti.

Ruoniai įtraukti į Lietuvos saugomų gyvūnų rūšių sąrašą.

Už neteisėtą ruonio sumedžiojimą gresia administracinė atsakomybė – bauda nuo 800 iki 1800 eurų ir gali tekti atlyginti gamtai padarytą žalą, siekiančią 1285 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių