Baigta betonuoti SGD terminalo krantinė

  • Teksto dydis:

AB „Klaipėdos nafta“, įgyvendinanti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektą, kartu su rangovais bendrove BMGS, savaitgalį baigė svarbiausiąjį projekto hidrotechninės dalies statybų etapą – krantinės betonavimo darbus.

AB „Klaipėdos nafta“, įgyvendinanti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektą, kartu su rangovais bendrove BMGS, savaitgalį baigė svarbiausiąjį projekto hidrotechninės dalies statybų etapą – krantinės betonavimo darbus.

Betonavimui iš viso buvo panaudota 7338 kubiniai metrai betono. Pervežant betoną AB „Klaipėdos nafta“ bendradarbiavo su AB „Smiltynės perkėla“. Tokiam betono kiekiui transportuoti AB „Smiltynės perkėlos“ keltai atliko daugiau kaip 200 reisų. Tačiau svarbu pažymėti, jog keltai į terminalą plaukdavo nakties metu, siekiant nesudaryti nepatogumų transportui ir keleiviams, besikeliantiems į Kuršių neriją ir atgal. 

Užtikrinant nepertraukiamą betonavimo technologijos procesą, betono transportavimui reikėjo naudoti du keltus vienu metu.

„Galime konstatuoti, jog nepaisant itin įtempto darbų grafiko, tinkamai sustygavus visus procesus svarbiausias krantinės darbų etapas yra baigtas. Vykdant nepertraukiamą betonavimą, sudėtingiausias uždavinys buvo laiku pristatyti betoną į statybos aikštelę, tinkamai koordinuoti betono gamybą ir transportavimą mašinomis bei keltais. Galimos rizikos buvo apgalvotos ir kruopščiai suplanuotos, jų išvengta dirbant išvien rangovams, „Klaipėdos naftos“ specialistams bei keltininkams“, – reziumuoja Rokas Masiulis, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Nepertraukiamo betonavimo proceso metu dirbo nuo 25 iki 30 darbininkų ir specialistų vienu metu.

Pasak R.Masiulio, toliau tęsiami hidrotechninės dalies darbai, taip pat intensyviai vykdomi SGD terminalo krantinės suprastruktūros statybos darbai. Visa pagrindinė įranga nupirkta ir pristatyta į statybos aikštelę krante, montuojamos pagrindinės krantinės sistemos: švartavimo, elektros ir automatikos, gaisro gesinimo. Pažymėtina, jog SGD terminalo sistemų galutiniai bandymai ir paleidimo derinimo darbai bus atlikti tik prišvartavus SGD laivą-saugyklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

3ivan

3ivan portretas
Durnių laivas- mūsų valdžia !,,!,,! Valio terminalui!'!!

2 Ivan

2 Ivan portretas
Ivanai, nenervok

Ivanas

Ivanas portretas
Labai norėčiau sužinoti kie kainos šitas suskystintas dujas ir kiek jau mūsų pinigėlių įkišta į ta politizuota terminalą ar ne pigiau butų pirkti dujos iš Rusijos !!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių