Ąžuolyno giraitė vilios pramogautojus

Miesto geografiniame centre esantis Ąžuolyno giraitės parkas po atnaujinimo virs viešąja erdve, kuri vilios ir šeimas, ir vyresnio amžiaus gyventojus. Planuojama, kad darbai čia startuos kitąmet.

Rengiasi teikti paraišką

Ąžuolyno giraitė yra miesto tikslinėje teritorijoje, kurios viešųjų erdvių ir pastatų rekonstrukcijai pastaraisiais metais skiriamas didelis dėmesys ir investicijos.

Šiemet turėtų būti baigtas parko atnaujinimo projektas, o kitąmet startuoti darbai. Preliminariais skaičiavimais, šios viešosios erdvės rekonstrukcija atsieis per 1,5 mln. eurų.

Didžiąją dalį lėšų – per 1,2 mln. eurų – tikimasi gauti iš ES fondų. Paraišką reikia pateikti iki rugsėjo 29 d. Norint tai padaryti, reikia gauti miesto tarybos palaiminimą. Savivaldybė prie projekto įgyvendinimo prisidėtų 175 tūkst. eurų, o iš valstybės biudžeto būtų skirta 108,6 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė patikino, kad jau aišku, kaip Ąžuolyno giraitė turėtų atrodyti po atnaujinimo.

Kaip ir yra dabar, parką apjuos pėsčiųjų ir dviratininkų takai, kurie bus atnaujinti. Rekonstruoti bus ir takai, esantys pačioje giraitėje. Prie jų numatyta įrengti suoliukus, šiukšlių dėžes.

„Tai būtų ramios poilsio vietos“, – atskleidė vedėja.

Stengsis išsaugoti ąžuolus

Formuojamos ir dvi aktyvios poilsio zonos. Ketinama įrengti žaidimų aikšteles, skirtas įvairaus amžiaus vaikams. Bus ir treniruoklių aikštelė.

Nepamiršti ir naminių gyvūnų mylėtojai. Parke bus įrengta šunų vedžiojimo aikštelė.

„Šunys – labai svarbu“, – replikavo miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto, kurio posėdžio metu pristatytas klausimas, pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Numatyta sutvarkyti ir parke esančio tvenkinio pakrantes. Šalia jo atsiras tinklinio aikštelė, bus įrengtas tualetas. Žadama sutvarkyti ir parko želdinius.

„Kadangi šis parkas yra Ąžuolyno giraitė, didelis dėmesys skiriamas želdiniams. Sieksime išsaugoti ąžuolus. Bus pašalinti tik tie medžiai, kurie serga“, – pažymėjo vedėja.

Parke numatyta atnaujinti ir inžinerinius tinklus: elektros linijas ir apšvietimo žibintus, vandentiekio bei nuotekų vamzdynus, ryšių tinklus.

Užkliuvo parko takai

Komiteto narys Arūnas Barbšys atkreipė dėmesį į parke esančius takus.

„Vieno pristatymo metu gyventojai išreiškė norą, kad būtų palikti skersiniai takai. Dabar vienoje pusėje šie yra, o kitoje – ne. Ar nebus taip, kad mes atnaujinsime takus, o žmonės išmins pievą, kaip dažnai būna?“ – klausė politikas.

Anot E.Jurkevičienės, gyventojams projektas buvo pristatytas. Dėl takų išdėstymo pastabų nesulaukta. Jie išreiškė norą, kad tinklinio aikštelė nebūtų arti daugiabučio namo, kaip buvo numatyta.

„Atsižvelgdami į pastebėjimą, tinklinio aikštelę perkėlėme prie tvenkinio, kad gyventojams nebūtų triukšmo“, – teigė vedėja.

Dabar miesto geografiniame centre įkurtos Ąžuolyno giraitės būklė yra prasta. Aplinka nesutvarkyta, infrastruktūra nusidėvėjusi, žaliosios erdvės apleistos. Pabrėžiama, kad parką būtina atnaujinti ir performuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventojas

gyventojas portretas
Nebebus per sy projeka kur statyti automobiliu paryziaus komunos g.namo gyventojams nors pries tai buvo pakankamai gera aikstele. Net va dabar ziuriu ir matau sunaukinta aikstele. Pristate kazkokiu bloku ir tiek. Vejai

Livija

Livija portretas
Ne supratau, kam pastatytos kelios siuniuku suduku surinkimo vietos? Vietos parengtos labai blogai, prie deziu neprieiti, nes skenda baluose. Duomina ir pati konstrukcija. Ka arhitektai norejo tuo pasakyti neaisku. Viksta daug diskusiju tarp parko lankytoju, bet niekas nesuptanta, kam sktrtos sios smelietos aiksteles? Ideta daug pinigu ir pirma mintis, kuri ateina i galva, kad pinigai nuejo vejais. Dviraciu takas parkeliui nereikalingas, nes dviratininkai cia jauciasi seimininkais. Buna vazioja tokiu greiciu, kad tik speji sokteleti i sona. O visur laksto vaikuciai, vaiksto mamytes su vezimeliai, vaiksto senjorai. Pries parko rekonstrukcijos planavima reikejo surinkti aplinkiniu namu gyventojus parkelyje ir isklausyti ju nuomone. Susidaro nuomone, kad valdininkams reikia tik kabliuka pastatyti apie atliktus darbus, o i zmoniu nuomone nusispjauti.

KLP

KLP portretas
Kur dingo benderiškos vizijos apie prūdo valymą, didinimą ir nuostabaus pliažo įrengimą? Juk buvo kliedima, kad karštomis dienomis šiltame prūde turkšis laimingi vaikučiai su tėveliais... :))) Sporto aikštelė prie prūdo - kvailystė, pinigų švaistymas ("įsisavinimas"), rytinėje dalyje gi yra apleistos asfaltuotos sporto aikštelės, pavirtusios automobilių stovėjimo aikštelėmis, jas reikia sutvarkyti ir ten įrengti aktyvaus poilsio zoną, o ne naikinti želdinius ir po namo langais kurti niekam nereikalingą TINKLINIO aikštelę.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių