Ąžuoliukų rūbas sulaukė dėmesio

Klaipėdiečių akį patraukė Minijos gatvėje prieš dvejus metus pasodinti ąžuoliukai. Nors medžiai mieste jau be lapų, šie jų dar nenumetė. Gyventojams kliūva tai, kad ąžuoliukų apdaras parudavęs ir visiškai sudžiūvęs.

"Medeliai primena vantas. Pirtyje labai praverstų", – juokavo vienas klaipėdietis.

Vyras stebėjosi, kodėl Minijos gatvėje augantys ąžuoliukai nenumetė lapų. Visi kiti medžiai jau pliki.

"Gal medeliai jau žuvo, gal kažkas jiems pakenkė? Pagalvokite, kiek teršalų išskiria vien transportas, kuris šioje gatvėje tikrai intensyvus. Tikrai neatrodo, kad kitais metais medeliai ims ir sužaliuos", – dėstė gyventojas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad Minijos gatvėje augantys ąžuoliukai jam taip pat užkliuvo.

"Rudeninės miesto apžiūros metu domėjausi, ar viskas su šiais medeliais gerai. Specialistai paaiškino, kad čia tokia ąžuolų rūšis – kūginiai. Lapus jie numes pavasarį ir vėl sužaliuos", – pasakojo direktorius.

Minijos gatvė – vienintelė vieta mieste, kur pasodinti šios rūšies medžiai.

Kūginiai ąžuolai minėtos arterijos dalyje buvo pasodinti šio ruožo rekonstrukcijos metu. Tačiau medeliai nudžiūvo. 2014 m. birželį jie buvo išrauti ir išvežti.

Vietoj žuvusių ąžuoliukų tų metų rudenį buvo pasodinti nauji. Tai savivaldybei nekainavo. Trejus metus plačiašakiais buvo įsipareigojęs rūpintis juos pasodinęs rangovas.

Vienas Minijos gatvėje pasodintas ąžuoliukas kainavo beveik 266 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietė

Pilietė portretas
Gerai išlavinta biurokrato kalba. Vaizdas tai nekoks- šiukšlina ištisą žiemą iki gegužės mėnesio. Visur taip- rauna normalius medžius ir sodina liepaites, ąžuoliukus, nenumetančius lapus iki gegužės mėnesio;- žiemą vaizdelis baisiai neestetiškas;- pažliugęs nuo druskos su žvyru sniegas susimaišęs su vis krentančiais lapais ir liepų sėklomis. Tai vadinama "vieši pirkimai"- perkama , kaip už gera, kas apskritai turėtų būti neperkama.Miške gali tokius sodinti, o ne gatvėje. O etatų, o "specialistų", taip vadinamų, miesto apželdintojų - gausybė.

Ert

Ert portretas
Pušys vis tik atrodytų geriau.

Botanikas

Botanikas portretas
Ar kas matete, kad azuolai pakelese eilemis augtu? Blyn, dar ziemai kokosines palmes pasodinkite... Jooooooooo....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių