Ažiotažas dėl darželių uostamiestyje netyla

Naujai mokesčio už darželius tvarkai nepritariantys uostamiesčio tėvai toliau kelia ažiotažą. Siekdami didesnių lengvatų ir skaidrumo ikimokyklinio ugdymo įstaigose, jie pareikalavo keisti miesto tarybos priimtus sprendimus.

Naujai mokesčio už darželius tvarkai nepritariantys uostamiesčio tėvai toliau kelia ažiotažą. Siekdami didesnių lengvatų ir skaidrumo ikimokyklinio ugdymo įstaigose, jie pareikalavo keisti miesto tarybos priimtus sprendimus.

Vasarą miesto tarybos priimta nauja mokesčio už darželius tvarka papiktino daugelį uostamiesčio tėvų. Todėl buvo sudaryta darbo grupė, į kurios sudėtį įtraukti ir nepatenkintų tėvų atstovai bei politikai.

Vis dėlto trečiadienį posėdžiavusi darbo grupė sutarė naujos tvarkos nekeisti. Nuspręsta kurti naują darbo grupę, kuriai bus patikėta iš naujo svarstyti mokesčio už darželius struktūrą ir jo dydį.

Darbo grupei pirmininkavusi Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento vadovė Nijolė Laužikienė pabrėžė, jog apie mėnesį posėdžiavusi penkiolikos asmenų grupė neturėjo pakankamai laiko visiems klausimams išspręsti.

"Darbo grupė vertino dar tik porą mėnesių galiojančią tvarką, todėl būtų netikslu daryti apibendrintas išvadas iš tokio trumpo laikotarpio. Kol kas rėmėmės tik kelių pastarųjų mėnesių tendencijomis. Apsisprendėme nekeisti liepą priimto tarybos sprendimo, tačiau įvertinti dvinarį mokestį, tai yra, koks ir už ką jis turėtų būti skiriamas. Visa tai reikalauja papildomų skaičiavimų, kuriuos iki kovo 1-osios turėtų pateikti naujai sudaryta darbo grupė", – aiškino N.Laužikienė.

Taip pat žadama įpareigoti Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyrių parengti keturių valandų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo modelį. Vakarų Lietuvos tėvų forumo atstovai turės pateikti konkrečius faktus dėl galimų korupcijos apraiškų ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir galbūt kreiptis į teisėsaugos institucijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius portretas
...pederastai...eilini karta stumia... Man viena karta kantrybe pasibaigs, o tada eisiu saudyt, visu is eiles, kurie atejo i valdzia dirbti ne tautai, o sau....

Ruta

Ruta portretas
Baigsis mokslo metai, kol kažką nuspręs. Pinigų niekas neatiduos. 10 metų vaikus vedžiau į darželį. Baigsiu šį etapą su dideliu minusu valdininkams.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Gėda šiam dienraščiui ..... Žurnalistė visiškai nesigaudo ir dar rašo tai, ką reikia valdžiai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių