Avaringose uostamiesčio sankryžose – pokyčiai

Avaringų Birutės ir Bijūnų bei Birutės ir Rūtų gatvių sankryžų laukia permainos. Šiose vietose bus diegiamos saugaus eismo priemonės. Ateityje Birutės ir Bijūnų gatvių sankryža gali būti pertvarkyta iš esmės.

Buvo sužaloti žmonės

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Vytautas Paukštė atkreipė dėmesį, kad pastaroji sankryža yra ypač avaringa.

Policijos duomenimis, 2015 m. ir 2016 m. čia įvyko po vieną eismo įvykį. Jų metu buvo sužaloti penki žmonės.

Šiemet čia jau užfiksuota viena avarija. Jos metu sužalotas žmogus.

"Ši sankryža – gana pavojinga. Joje blogas matomumas, vairuotojai nepaiso, o kartais galbūt ir nepastebi kelio ženklų. Dėl to ir įvyksta eismo įvykių", – sakė vyriausiasis specialistas.

Siekiant užtikrinti didesnį saugumą šioje sankryžoje, siūlyta pašalinti per arti jos augančius išsikerojusius želdinius, kurie mažina matomumą.

Sankryžos saugumą padidins ir  greičio slopinimo kalneliai Birutės ir Bijūnų gatvėse.

V.Paukštė teigė, kad arti sankryžos nėra gyvenamųjų namų, tad dėl triukšmo nekiltų problemų.

"Kalneliai sumažintų transporto priemonių greitį ir avarijų pasekmės tikrai būtų menkesnės", – tvirtino vyriausiasis specialistas.

Taip pat siūlyta įrengti ir sferinį veidrodį, kuris pagerintų matomumą.

Siūlė įrengti žiedą

Saugaus eismo komisijos posėdyje, kuriame ir buvo svarstomas šis klausimas, pasiūlyta minėtą sankryžą pertvarkyti į žiedinę. Pabrėžta, kad tai padėtų išspręsti problemą.

Tokiam siūlymui pritarė ir policijos pareigūnai. Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika pabrėžė, kad žiedinės sankryžos saugiausios.

Tačiau Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė atkreipė dėmesį, kad sklype, kur anksčiau buvo šaudykla, yra numatytas visuomenės poreikiams skirtas pastatas.

Pasak vicemerės, gali būti, kad čia išdygs naujoji miesto poliklinika. Tada reikės iš esmės spręsti visus eismo organizavimo klausimus.

"Nugenėti želdinių niekas kelio neužkerta, tačiau su rimtesniais darbais reikėtų palaukti, kol bus apsispręsta, ar minėtame sklype statyti sveikatos priežiūros centrą", – pabrėžė mero pavaduotoja.

Kardinaliai sankryžų nekeis

V.Paukštė tvirtino, kad analogiška situacija yra Birutės ir Rūtų gatvių sankryžoje. Čia taip pat matomumą mažina per arti augantys želdiniai.

"Eismo įvykių, per kuriuos būtų sužalotas žmogus, šioje sankryžoje pastaruoju metu nebuvo, tačiau "metalinių" avarijų – ne viena", – teigė vyriausiasis specialistas.

Siūlyta pašalinti per arti sankryžos augančius želdinius, įrengti vadinamuosius žadintuvus – specialią dangą, ant kurios užvažiavus skleidžiamas garsas.

Pastarieji jau yra įrengti Birutės ir Bijūnų gatvių sankryžoje.

Palyginti su greičio slopinimo kalneliais, jų poveikis mažesnis, bet vairuotojus įspėja apie sankryžą.

Saugaus eismo komisijos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas tvirtino, kad galima prie šių sankryžų pašalinti želdinius, atnaujinti žymėjimą, uždrausti stovėjimą, bet statyti kalnelių ir įrengti veidrodžių nereikia.

"Kardinaliai keisti sankryžų nereikėtų. Vėliau gali tekti viską perdaryti", – teigė pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Kuosų*

D

D portretas
Dar Jūsų gatvėje kalnelių reikėtų. Nes daug mašinų važiuoja aplenkiant kamščius.

Anupras

Anupras portretas
Klapėdos. Nes Diena yra visose 3 didžiausiuose miestuose, taip kad kauniečiai turbūt nepyksta, kuomet klaipėdiečiai skaito Marvelės, Romainių ar Šančių problemėles.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių