Avarija uostamiestyje sukėlė paralyžių

Trečiadienio rytas sunervino daugybę ratuotų klaipėdiečių ir uostamiestyje dirbančių žmonių. Šitokių automobilių kamšačių Klaipėdoje dar nėra buvę, – jos nusidriekė į visas puses nuo Mokyklos gatvės viaduko, kur trys automobiliai patyrė avariją.

Trečiadienio rytas sunervino daugybę ratuotų klaipėdiečių ir uostamiestyje dirbančių žmonių. Šitokių automobilių kamšačių Klaipėdoje dar nėra buvę, – jos nusidriekė į visas puses nuo Mokyklos gatvės viaduko, kur trys automobiliai patyrė avariją.

Sustabdė eismą ant tilto

Apie eismo įvykį ant viaduko Bendrajam pagalbos centrui pranešta prieš aštuntą ryto. 7.58 val. ši informacija pasiekė Vyriausiąjį policijos komisariatą.
Paaiškėjo, kad ant tilto susidūrė trys automobiliai: "Toyota Yaris", "Audi 80" ir "Mercedes Benz". Jie sustabdė eismą beveik visomis eismo juostomis. Avarijos vietoje darbavosi Kelių policijos biuro ekipažas. Nors eismo įvykio metu nė vienas žmogus nebuvo sužeistas, patys avarijos dalyviai užpildyti deklaracijos nesugebėjo. Vienas sumaitotas automobilis greitai buvo išvežtas, kiti du – nutempti į pirmąją eismo juostą.

Kol vienas pareigūnas padėjo susijaudinusiems sugadintų mašinų savininkams pildyti deklaracijas, kitas mojavo krivule reguliuodamas eismą. Tačiau spūstis jau buvo nusidriekusi kelis kilometrus aplinkui. Pareigūnai šioje vietoje dirbo iki pusės devintos.

Žinia policijos nepasiekė

Avarija ant Mokyklos gatvės tilto įvyko intensyviausio eismo metu, tad nenuostabu, kad didelės automobilių eilės nusidriekė iki geležinkelio stoties Priestočio gatve iki Valstybinės kolegijos Liepų gatve, "užsikimšo" net ir Bangų gatvė.

Bet tai dar ne viskas. Dėl šios avarijos Palangos plentu nusidriekė mašinų eilė nuo Jakų žiedinės sankryžos iki įvažos į Liepų gatvę.

Nuo tos pačios žiedinės sankryžos nutįso daugiau nei kilometro automobilių eilė Tilžės gatve.
Įvaža Vilniaus plentu per Šilutės plento bei Baltijos prospekto žiedinę sankryžą taip pat buvo ilgam paralyžiuota. Mat vietos radijo stotis pranešė apie sudėtingą situaciją aplink Mokyklos gatvės tiltą, tad nemaža dalis vairuotojų pabandė į Klaipėdą įvažiuoti per
Jakų sankryžą ir čia įstrigo.

Tik apie pusę dešimtos ryto eismas rytiniame miesto pakraštyje tapo panašus į įprastą. Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus vadovas Virginijus Zubauskas patikino, jog policijos budėtojų nepasiekė nė vienas pranešimas apie tai, kad gatvės buvo "užsikimšusios".

Tiesa, netrukus po pranešimo apie avariją Bendrojo pagalbos centro vyresnioji operatorė pranešė policininkams ir apie kamšatis.

Operatorės sulaukė penkių pranešimų apie tai, kad mašinos sustojo ilgose eilėse. Kiekvienam skambinusiųjų buvo paaiškinta, kad keblumai gatvėse susidarė dėl avarijos ir patarta pasisemti kantrybės.

Vilniuje – dar baisiau

V.Zubauskas neslėpė savo nuomonės, kad atsitikus eismo įvykiui, kol jis tiriamas, reikia uždaryti visą gatvę.
Tai esanti pasaulinė praktika – paprastai sustabdomas visas eismas, praleidžiamas tik visuomeninis transportas, taip grūstyse visi stovi valandą ar dvi, kol viskas sutvarkoma.

"Bent jau taip turi būti. Problema yra ta, kad taip mūsų savivaldybė organizavo eismą. Jeigu jie sumanė Pilies tilto remonto metu transporto eismui skirti tik vieną gatvę ir dar uždarė Joniškės gatvę remontui, problemos kaltininkai yra būtent jie. Pats kiekvieną rytą atvažiuoju į darbą Liepų gatve nuo Gindulių ir nuo pat įsukimo į šią gatvę patenku į "kamštį". Šį atstumą iki Jūros gatvės važiuoju ne trumpiau nei pusę valandos. Tiesiog reikia susitaikyti su esama situacija. Vilniuje eismas kur kas labiau pasunkintas. Žmonės žino, kur gyvena, ir turi pasiskaičiuoti savo laiką, išvažiuoti prieš valandą ar pusantros iki darbo pradžios, tada nereikės nervintis", – siūlė pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M,D

M,D portretas
Klaipedos Jaku rekonstrukcija 140 mln.pagal paskutini str.joniskes gtv.neaisku kiek mln.? O kamsciai dar did.iki viso sito S-mln.proekto-tai kaip suprasti? Visi kas planavo sita proekta,BE AUKSTUJU ar drn.ir t...

papildymas kamšaičiui

papildymas kamšaičiui portretas
Kamščiai yra ir Tilžės gatvėje (nuo Jakų žiedo)- šiandien stovėjau apie pusvalandį vien tik prie geležinkelio. Kitas kamštis, atsiredęs šią savaitę - Liepos g. pradžia, kur, nuvažiavus nuo Palangos pl.tilto reikia stovėti, kad į tą Liepų g. įvažiuoti, o po to dar ilgiausiai stovėti, kad į Mokyklos tiltą pakilti. Vienžo - šiuo metu kur bevažiuotum, visur reikia ilgiausiose kamščiuose stovėti, nes kažkokiems idiotams kilo "protinga" mintis uždaryti Joniškės gatvę. MARAZMAS!!!!!!!!!!

kamsatis

kamsatis portretas
Taip pareigingi pareigunai, galiu jums pasufleruoti, kur buna kamsciai, tai piko valandom nuo jaku ziedo iki baltijos ziedo ir nuo Palangos plento iki Jaku ziedo. Galit ten pamojuot savo krivulem ir kazka naudingo padaryt, o ne spaudoj postringaut durniais apsimetus, kad niekas nepranesa . Ir nereikia burti apie zmoniu trukuma, savaitgiais vakarykscio pachmieliuko medzioklej antai koki buri atsivarot.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių