Automobilį paliko ant šaligatvio

Neleistinoje vietoje vairuotojų "numetami" automobiliai apkartina darbą tvarkdariams. Šįsyk gyventojai skundėsi dėl ant šaligatvio paliktos transporto priemonės.

Pirmadienį Bangų gatvėje įvyko avarija – liudininkų teigimu, "Ford" markės automobilis nulėkė nuo kelio ir buvo paliktas ant pėstiesiems skirto tako. Transporto priemonė čia stovėjo tris dienas.

Klaipėdiečiai piktinosi, jog šalia Bangų gatvės 11-ojo namo riogsantis fordas trukdo eiti.

"Nuo sausio 2 d. po eismo įvykio likimo valiai paliktas automobilis stovi pasuktas šonu ir užstoja visą pėsčiųjų šaligatvį. Priekinis ratas išlūžęs su visa važiuokle. Ne kartą mačiau pareigūnus, lyg niekur nieko pro šalį važiuojančius. Turėtų nutempti į aikštelę, juk miesto centre jam ne vieta", – stebėjosi klaipėdietis Kazys.

Tik praėjus kelioms dienoms po incidento apmaitotą fordą susizgribta tempti.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio žodžiais, apgadintą automobilį būtina kuo greičiau nugabenti į stovėjimo aikštelę. Transporto priemonė negali trukdyti eismui.

"Apskritai ant šaligatvio statyti automobilius yra draudžiama. Tuo reikėjo pasirūpinti iškart po avarijos. Keista, kad to nepadarė pareigūnai. Šiemet didėjo sankcijos už automobilių statymo tvarkos pažeidimus – numatyta bauda nuo 30 iki 90 eurų", – priminė V.Valys.

Anot pašnekovo, pasnigus užplūsta pranešimai apie daugiabučių namų kiemuose stovinčius nenaudojamus automobilius. Tokių skundų kasmet daugėja.

"Reikalaujame, kad savininkai nuvežtų pamirštas mašinas, dauguma jų yra neeksploatuojamos ir tik užima vietą aikštelėse. Kadangi turime tokią teisę, taikome atsakomybę už pažeidimus. Dažniausiai vairuotojai yra apsileidę, tokiais atvejais problema išsprendžiama greičiau. Bet kartais stovi po pusę ar pusantrų metų ir sukelia daug problemų", – aiškino pašnekovas.

Pasitaiko atvejų, kai nenaudojamo automobilio savininkas yra užsienyje, įkalinimo įstaigoje ar jo apskritai nebėra tarp gyvųjų.

Pernai, gyventojams bendradarbiaujant su Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojais, iš kiemų buvo paimta per 200 nenaudojamų automobilių. Užpernai – 170, o 2014 m. – 179.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Mientai su grubliausku isviso mieste nemato , nemate ir tos masinos , mientai porelemis vezineja, laizosi vos ne meile plesia , pats maciau kaip debreceno 5 prie bruknes pijokai VODKE ant laiptu gere mientai pravaziavo pasiziurejo apsisuko ir nese muila nes pijokai pradejo juos visaip vadinti, arba kitame MINIJOS kieme narkomanai vos ne DOZES leidziasi , mientai apsisuko ir nesa mesas , mientai gali tik koki vaikeli viena patampyti , jeigu bus 5 paaugliai jau bijo , arba koki neigalu seneli padraskyti kuris ne vietoje gatvele perejo , grubliauskas nusigeres senis rupinasi tik narkotiku bizniu , ir is kabineto neiseina !!!!

Ert

Ert portretas
Kokia dar avarija gali būti tokioje vietoje. Vėpla kokia nors nepavažiuojanti ir mašinos neprižiūrinti dar ją ir numeta bet kaip.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių