Uostamiesčio autobusus dažys mėlynai

Po uostamiestį kursuos mėlyni autobusai. Miesto tarybos nariai nusprendė, kad šia spalva nudažytos transporto priemonės atrodys geriausiai. Už mėlyną pasisakė ir dizaineris.

Kaip reikėtų nudažyti miesto autobusus, penktadienį svarstyta miesto tarybos kolegijos posėdyje. Miesto taryba prie daugiau nei mėnesį buvo pritarusi šių transporto priemonių suvienodinimui.

Tačiau apsispręsti dėl spalvos buvo palikta Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui. Pagalbos kreiptasi į Dizainerių sąjungos atstovą Kęstutį Mickevičių.

Miesto tarybos kolegijai buvo pristatyti trys variantai, kaip galima nudažyti miesto autobusus.

Pagal pirmąjį šios transporto priemonės turėtų būti raudonos, antrąjį – šonai raudoni, o viršus – geltonas. Apie pastarąjį variantą kalbėta nuo pat pradžių, nes tai miesto vėliavos ir herbo spalvos.

Tačiau dėl tokio autobusų dažymo kilo daug diskusijų. Kai kurie klaipėdiečiai aiškino, kad raudona spalva autobusams netinka, nes šie atrodys, kaip purvini.

Politikų verdiktui pateiktas ir trečias variantas. Pagal jį miesto autobusai turėtų būti nudažyti mėlynai. Viršuje eitų geltonos ir raudonos spalvos juostelės.

Posėdyje dalyvavęs Kęstutis Mickevičius apžvelgė, kaip nudažyti autobusai važinėja kitų Europos ir Lietuvos miestų gatvėse. Atkreiptas dėmesys, kad ne visuose atsispindi miestų vėliavų ir herbų spalvos. Prisimintas ir Klaipėdos herbo, vėliavos istorija.

K.Mickevičius atkreipė dėmesį, kad uostamiesčio sporto, kitos organizacijos savo simbolikoje naudoja mėlyną spalvą. Šia nudažyti yra ir informaciniai miesto ženklai.
„Autobusai neturėtų būti tamsiai mėlyni ar žydri, o tiesiog mėlyni“, – tvirtino dizaineris.

S.Budinas pasakojo, kad buvo susitikęs su vežėjais. Jie taip pat pasisakė už mėlyną spalvą. Vežėjai prašė, kad projekto užbaigimo laikas būtų ne kitų metų sausio, o rugsėjo 1-oji.

„Autobusus palankiausia perdažyti vasarą. Tada būna mažesnės išlaidos. Dėl to vežėjai prašo nukelti projekto užbaigimo laiką. Taip pat jie norėtų, kad nereikėtų perdažyti autobusai, kurie bus „nurašyti“ nuo 2017 metų. Tokių yra penki“, – tvirtino direktorius.

Vežėjai teigė, kad naujai įsigyti autobusai bus perdažomi iš karto. Laukiama tik kol paaiškės, kaip.

Tvarką ir terminus, kaip ir kada turi būti nudažyti autobusai, tvirtins miesto taryba. Nebus keičiama tik ekologiškų autobusų spalva. Jie nudažyti žalios, pilkos ir oranžinės spalvų deriniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

APUOKAS

APUOKAS portretas
Manau , kad parinktas optimalus variantas . Tik labai noretusi , kad butu parinktas tinkamas atspalvis .Matysime ...

Ka blem

Ka blem portretas
Kokie rukai, kiek ju tebuna, jeigu akys zlibos ner ko i kelia isjudet. Tai ka ir kitoms neryskiu spalvu masinoms reikia pasikeisti palete? Nebejuokinkit sviesuoliai... Bet kiek matau komentuoja zemiausio sluoksnio asmenys, kurie tik gejus ir nepasitenkima temato, saves tai oj kaip is sono nemato, gryni proto ubagai. Kiek is jusu bent zino pilnai situacija ir ar naudojasi autobusais? Eikit dar viena perkuno isgert cia nesvaige.

kodėl vaivorykštė kažkam asocijuojasi

kodėl vaivorykštė kažkam asocijuojasi portretas
su netradicine orientacija :) ? Tai graži įvairių spalvų paletė, jei jau nusprendėm perdažyt privačius autobusus vienodai, tai tą ir padarykim, pasirinkom tonus ir pustonius, o visa kita paleidom savieigai, kaip kas norėjo taip ir nusispalvino savo "plunksnas", tai jei vienodai, tai taip ir padarykim, labai neblogai žiūrisi geltoni įrėminti į raudoną spalvą ne per daug ryšku ir spalva gal mažiau blunka.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių