Autobusų stotelėse – dėmesys neįgaliesiems

Uostamiestyje gerinamos neįgaliųjų judėjimo viešuoju transportu sąlygos. Per šiuos metu įvairiose miesto vietose daugiau nei dvi dešimtys autobusų stotelių buvo pritaikytos žmonės, turintiems regos negalią. Neatmetama, kad ateityje tokių stotelių bus dar daugiau.

Siekiama, kad Klaipėdoje keliauti autobusais būtų patogu ir neįgaliesiems. Šiemet suskubta tobulinti miesto infrastruktūrą, būtiną žmonėms, turintiems regėjimo negalią.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė teigė, jog per šiuos metus įvairiose miesto gatvėse regos negalią turintiems žmonėms buvo pritaikytos 27 autobusų stotelės.

Gegužę buvo patobulinta 11 autobusų sustojimo vietų, o rugsėjį – dar 16.

„Pirmojo etapo metu jos buvo pritaikomos tik centre, o antrojo etapo metu darbuotasi visame mieste – Šilutės plente, Taikos prospekte, Liepojos gatvėje, prie autobusų, geležinkelio stočių“, – dėstė N.Vedeikienė.

Patobulinta ir Kretingos gatvėje esanti "Panevėžio" stotelė, mat netoli jos yra įsikūrusi įmonė, kurioje dirba būtent regėjimo negalią turintys klaipėdiečiai.

Anot N.Vedeikienės, analizuojant, kurias stoteles turėtų paliesti šie pokyčiai, buvo tariamasi su Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro atstovais, bandyta išsiaiškinti vietas, kur dažniausiai neregiai ar silpnaregiai važiuoja, kurios stotelės jiems yra svarbiausios.

Iš viso darbams šiemet buvo skirta per 8 tūkst. eurų.

Pašnekovės teigimu, specialūs šaligatviai buvo įrengti ne tik prie šių autobusų stotelių, bet ir prie tų, kur šiemet atsirado įvažos.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tvirtino, kad panašių darbų planuojama imtis ir ateityje.

„Dabar, kai projektuojamos naujos stotelės, numatoma, kad toks dalykas turi būti, todėl pritaikėme ir kai kurias senas stoteles. Reikia siekti, kad keliauti patogu būtų visiems. Vertinsime vietas ir pažiūrėsime, kur dar galėtume pagelbėti“, – dėstė R.Mockus.

Anot jo, panašių priemonių imamasi ir kaimyninių šalių miestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokdariai

Juokdariai portretas
Iš kur vairuotojas žinos, kad stovi regos invalidas ? to labiau , kai musu autobusai varo bandom , vienas po kito. Iš kur tam regos negalia turinčiam atspeti autobuso maršruto numerį. TAi kam te takeliai ?

Idomiausiai

Idomiausiai portretas
iš kokių pinigų tai daroma? Ar iš eurosąjungos ar iš bilietų branginimo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių