Autobusų stotelėms – nauji pavadinimai

Kai kurių uostamiesčio autobusų stotelių laukia permainos. Netrukus bus pakeisti kai kurių senųjų pavadinimai, o neseniai įrengtos naujos viešojo transporto sustojimo vietos bus pakrikštytos naujais vardais.

Naujų autobusų stotelių pavadinimai bei kitų kelių jau egzistuojančių stotelių vardai patvirtinti šią savaitę.

Naujus pavadinimus nuspręsta suteikti porai jau seniai mieste esančių stotelių. Kitaip vadinsis Senosios Smiltelės ir "Luizės" stotelės.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus teigė, jog iki šiol buvusi "Luizės" stotelė dabar bus Dragūnų.

"Matome, kad keičiasi gyvenvietė, yra susiformavęs Dragūnų rajonas, todėl ir pervadiname. Ši stotelė Luizės vardu pavadinta gana seniai, bet įsivyravo toks suvokimas, kad ten yra Dragūnų rajonas", – permainų priežastį nurodė R.Mockus.

Pašnekovas pastebėjo, kad būtent taip pakeisti "Luizės" stotelės pavadinimą buvo siūlę ir patys gyventojai.

Anot Transporto skyriaus vedėjo, Senosios Smiltelės stotelė bus pervadinta į Rambyno. Pakeisti pastarosios vardą nuspręsta todėl, kad kitame rajone taip pat yra Senosios Smiltelės stotelė.

"Keičiame, nes nenorėjome, kad dubliuotųsi", – paaiškino R.Mockus.

Koreguojant minėtų poros senesnių stotelių pavadinimus, nauji suteikti ir neseniai įrengtoms autobusų sustojimo vietoms.

Neseniai atsiradusioje automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Lėbartų kapinių esanti stotelė pakrikštyta "Ramybės" vardu.

Naujojoje Uosto gatvėje ties sankryža su Gegužės gatve esančiai stotelei suteiktas Vitės pavadinimas. Anot R.Mockaus, pastarasis taip pat suteiktas atsižvelgus į kvartalo pavadinimą.

Svarstant stotelių pavadinimų klausimus diskutuota ir dėl Joniškės gatvėje esančios "Slyvų" stotelės.

"Ji pavadinta pagal Slyvų gatvę, tačiau komisija kelis kartus atidėjo šį klausimą, nes mano, kad galbūt reikėtų kitaip pavadinti", – pridūrė R.Mockus.

Netrukus pakeisti stotelių vardai atsiras prie stotelių, internete, skambės garso įrašuose autobusuose.

"Beliko techniniai dalykai", – teigė R.Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
Yra yra ,neatitinkančių vietovę , stotelių pavadinimų. PVZ. Autobusas sustoja prie Šv. Juozapo bažnyčios o pavadinimas -Volungėlė ir dar yra visokiausių neatitikimų.

milda

milda  portretas
kazkaip ir slyvu stotele cia tikrai netinka

Labai

Labai portretas
Juokingai skamba Vilniaus pl. stotelė, buvusi Baltijos pr. Maža, kad tas plentas toli nuo stotelės, tai ir randasi ji Šilutės plente , kaip ir Bazės, ko Kauno neįtiko.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių