Autobusų stotelę okupavo girtuokliai

Du vyrai įniko lankytis autobusų stotelėje, esančioje prieš Smiltelės gatvės aštuntą daugiabutį namą, ir čia girtauti. Įsikūrę pastogėje, jie ne tik lenkia vieną taurelę po kito, bet ir rūko, o viešojo transporto laukiantys keleiviai priversti stovėti lauke ir kęsti vėjus, kritulius.

Lankosi kasdien

Pasak Smiltelės gatvės aštuntame daugiabučiame name gyvenančios klaipėdietės, du vyrai į autobusų stotelę "Berželis" ateina kasdien.

Moters teigimu, vienas jų išsiskiria ūgiu – yra gana aukštas, gal 1,90 metro. Jis visada dėvi kareiviškos medžiagos striukę.

Klaipėdietė tvirtino, kad į stotelę vyrai ateina kiekvieną dieną apie vidurdienį. Jie atsisėda ant suolo paviljone ir girtauja. Dažniausiai geria alų. Vyresnio amžiaus vyras iš po skverno išsitraukia stikliuką ir degtinės.

"Nežinau, ar jie naminę geria, ar nusipirktą alkoholį. Dažnai atsargas papildo netoli esančioje parduotuvėlėje. Gerdami vyrai rūko, spjaudosi. Stotelėje jie praleidžia dvi ar tris valandas", – pasakojo moteris.

Šlapinasi po langais

Klaipėdietės teigimu, alaus pripampę vyrai nesigėdija ir nusilengvinti po namo langais.

"Krūmai dar nėra žali. Viską mato ne tik namo gyventojai, bet ir gatve einantys žmonės. Viskas vyksta dienos metu. Vaizdas baisus", – susirūpinimo neslėpė moteris.

Gyventoja piktinosi, kad vyrai sėdi paviljone ir geria, o autobusų laukiantys žmonės priversti stovėti gatvėje. Negali pasislėpti nei nuo kritulių, nei nuo vėjo.

"Ateina moterys, stumdamos vežimėlius, su mažais vaikučiais, stovi gatvėje. O ponai sėdi pastogėje, užima suoliuką, rūko. Ir taip kiekvieną mielą dieną mažiausiai po dvi valandas. Galvojau skambinti į policiją, bet pareigūnai turi rimtesnių darbų nei tokius girtuoklius tramdyti. Galėtų važiuodami pro šalį sudrausminti", – kalbėjo moteris.

Sieks sutramdyti

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tvirtino, kad sureaguos į gyventojos pranešimą.

"Būtinai nuvažiuosime patikrinti stotelės. Juk įvairius patikrinimus organizuojame kasdien. Pastaruoju metu suaktyvinome asocialių asmenų drausminimą. Jie elgiasi nepagarbiai, lankomose miestiečių vietose girtauja, šiukšlina. Bandome kalbėtis su asocialiais asmenimis. Jei jie girtauja, kviečiame policiją. Keli asmenys jau patraukti atsakomybėn. Norime, kad asocialūs asmenys netrikdytų miestiečių ramybės", – tikino vedėja.

K.Vintilaitė atkreipė dėmesį, kad autobusų stotelėse rūkyti yra draudžiama. Girtavimas viešose vietose taip pat yra pažeidimas.

"Patikrinimų metu visada atkreipiame dėmesį į autobusų stoteles. Paprastai jose pažeidimų nenustatome. Ir skundų iš gyventojų nesame gavę. Bandysime sudrausminti tvarką pažeidžiančius vyrus", – pabrėžė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Štepselis su Tarapunka

tik

tik portretas
idomu ar ne dudoriaus nurodymu uzdengti /ateiviu/ veidai juk tai ko gero sava chebra? gal uzteks siam dudoriui /kelti/ uostamiescio ivaizdi ir pagalvoti apie poilsi?.......

tataigi

tataigi portretas
Taigi ne tik prie ,,Berželio" šiedu okupavę, bet ir ,,Pasažo" teritorijoje sukinėjasi, triukšmauja- sakyčiau, balandžių ir balandinės kompanionai, tik vienas skirtumas: balandžiai jiems ant galvų ne..ka. Tik kitiems, normaliems, - ant galvų.Ir ką tu?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių