Auganti konkurencija mažina sulčių spaudimo kainas

Sulčių spaudimas, nors ir sezoninis verslas, gana patrauklus. Klaipėdos apskrityje, išaugus konkurencijai, krito paslaugos kaina. Žmonės vis dažniau renkasi spaudyklas, kuriose sultys išpilstomos į specialias pakuotes.

Dituvoje prieš ketverius metus jaunų verslininkų įkurta sulčių spaudykla žmonių sulaukia nuo ankstaus ryto. Su obuoliais sodininkai čia atvyksta ne tik iš Klaipėdos apskrities, bet ir iš tolimesnių rajonų.

„Visaip pasitaiko, bet nelabai ilgai. Negaliu skųstis. Žmonės palieka per naktį. Aš tai nepalieku, mes pabūnam valandą, dvi ir viskas. Labai patogu“, – pasakoja viena iš klienčių.

60 kg arba arba tris maišus obuolių moderni įranga per 25 minutes nuplauna, išspaudžia sultis ir pakaitintas supilsto į specialias pakuotes. Penki litrai – septyni litai. Obuolių išspaudas verslininkas atiduoda ūkininkams. Šie jomis šeria gyvulius.

„Mums kaina jau ne tiek svarbu. Pamėginom vaakumuotas, tai mažiau ir to darbo, ir lengviau pačiam. Nereikia nė taros, nieko“, – sako kita klientė.

Be pakaitinimo sulčių spaudimo kaina tesiekia 50 centų už litrą.

„Man pigiau. Aš pati moku pasidaryti. Grįšiu, sterilizuosiu, turiu tarą pasiruošusi ir butelius. Po penkis litrus gi neišgersi. Reikia galvoti“, – svarsto viena iš norinčių išsispausti sultis.

Pajūrio verslininkai kainų sako nekeitę keletą metų, tačiau pripažįsta, kad didėjant konkurencijai jas teko litu sumažinti. Kituose šalies regionuose, pvz., Jurbarke, už penkių litrų spaustų sulčių pakuotę prašoma devynių litų.

„Šiemet be abejo, visi pereina į pakavimą, pasterizavimą ir matyt, kad tai pasiteisina. Tie, kurie spaudė paprastuoju būdu, pereina į šią technologiją, tai reiškia, kad modernizuojant – atsiperka“, – tvirtina UAB „Svečių namai“ atstovas Karolis Pronckus.

Per parą čia išspaudžiama apie penkias tonos sulčių. Modernios sulčių spaudyklos atstovas sako, kad milijoninė investicija dėl konkurencijos atsipirks tik per 5–6 metus.

Su paprastesne įranga dirbantis verslininkas teigia, kad sezoninio darbo uždarbis priklauso nuo obuolių derliaus.

Pernai obuolių derlius buvo itin prastas, šiemet – truputį geresnis, tačiau metai, pasak verslininkų, – tikrai ne patys derlingiausi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių