Atvertos Pilies dirbtuvių durys

  • Teksto dydis:

Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP) Pilies dirbtuvių atidarymas – lauktas įvykis uostamiesčio kūrybinių industrijų atstovams. Renginys sukvietė gausų būrį Pilies g. 14 rezidentų ir svečių.

Buvusiame Baltijos laivų statyklos administraciniame pastate duris atvėrusios Pilies dirbtuvės – socialinė KMTP ir Vakarų laivų gamyklos iniciatyva.

Jungtinėmis pastangomis nuo šio rudens aktyvūs, kūrybingi klaipėdiečiai turi beveik 2 tūkst. kv. m erdves pačiame Klaipėdos centre, kur galės vystyti savo veiklas.

Anot KMTP vadovės Romos Stubrienės, šio objekto atidarymas prasmingai ženklina 15-uosius parko veiklos metus ir liudija apie tvirtas bei prasmingas partnerystes.

Naujam gyvenimui prikeliamose erdvėse stengiamasi sudaryti palankią terpę kūrybai virsti gamyba, sąlygas klaipėdiečiams dirbti ir patiems kurti naujas darbo vietas savo gimtajame mieste.

Taip pat tikimasi, kad naujos idėjos stimuliuos, skatins atsinaujinti tradicinius verslus bei ieškoti sąlyčio taškų su įvairių sričių kūrėjais.

Rezidentai ir KMTP komanda atidarymo proga sulaukė miesto mero Vytauto Grubliausko ir Vakarų laivų gamyklai renginyje atstovavusio Mindaugo Karnausko sveikinimų, tarptautinio projekto "Kūrybinių ir tradicinių įmonių bendradarbiavimas" ("Creative Traditional Companies Cooperation" / CTCC) delegacijos atstovų padrąsinimo žodžių.

Renginio dalyviai turėjo progą apžiūrėti jau įsikūrusių rezidentų dirbtuves ir studijas. Ekskursiją vainikavo galingi kūjo dūžiai – svečiai Pilies dirbtuvių fojė buvo pakviesti patys nusikaldinti simbolinius suvenyrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda dienraščiui

Gėda dienraščiui portretas
jei suteikiate galimybę rašyti komentarą, tai netrinkite. žmonės tik išsako savo nuomonę ir pastabas. tai nepuošia jūsų dienraščio ( beje, NEKlaipėdietiško)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių