Atsisveikinti su vasara – į paplūdimius

Paskutinį vasaros savaitgalį klaipėdiečiai ir poilsiautojai skubėjo į paplūdimius pasidžiaugti saulės spinduliais ir maudynėmis. Vakarais Pamario gatvėje nusidriekdavo automobilių eilės.

Tiek šeštadienį, tiek sekmadienį uostamiesčio paplūdimiai buvo pilni žmonių. Kai kuriuose pliažų prieigose esančiose automobilių aikštelėse nebuvo įmanoma rasti vietos.

Mašinų buvo pilna ir Pirmosios Melnragės gatvėse. Vietos reikėjo ilgokai paieškoti.

Daug klaipėdiečių ir poilsiautojų kėlėsi ir į Smiltynę. Centriniame paplūdimyje buvo tiršta.

Poilsiautojai mėgavosi saulės spinduliais, maudėsi. Jūros vanduo buvo pakankamai šiltas. Jo temperatūra siekė 17 laipsnių šilumos. Sekmadienį po pietų jūra buvo rami. Bangavimas siekė 0,5 balo. Audringesnė ji buvo šeštadienį. Tada pūtė stiprokas vėjas.

Kai kurie lankytojai įsikūrė kopose, o buvę pačiame paplūdimyje tvirtino, kad vėsoka.

Kai kurie poilsiautojai ne tik mėgavosi saulės spinduliais ir maudynėmis, bet ir pramogavo. Žaidė tinklinį, kitus žaidimus su kamuoliu. Mažieji statė pilis ar bandė užkasti smėliu vienas kitą.

Dėl vaikų rūpesčių kilo ir gelbėtojams. Teko ieškoti kelis pasiklydusius mažamečius. Jie rasti neilgai trukus. Gelbėtojams teko tradiciškai įspėti suaugusiuosius, kad prižiūrėtojų besimaudančius vaikus.

Drausminti teko ir asmenis, kurie plaukė už plūdurų, žyminčių vietą, kur galima maudytis.

Buvo ir tokių, kurie paplūdimiuose vartojo alkoholinius gėrimus. Dažniausiai alų, sidrą, tačiau kai kurie gėrė ir degtinę.

Paplūdimiuose dirbančioms slaugytojoms teko padėti susižalojusiems. Dezinfekuoti ir aprišti nubrozdintas vietas. Sužalojimai nebuvo sudėtingi. Dažniausiai susižeidė vaikai.

Vakarais, kai poilsiautojai palikdavo paplūdimį, Pamario gatvėje tradiciškai nusidriekė spūstys. Penktadienį ir šeštadienį automobilį eilės driekėsi kelis kilometrus.

Vairuotojai turėjo apsiginkluoti kantrybe, kol pasieks P.Lideikio gatvę. Kai kurie į spūstį patekę žmonės apsisukdavo ir į miestą važiuodavo per kitą pusę – Karklę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių