Atplaukė didžiausias uosto istorijoje laivas

  • Teksto dydis:

Į Klaipėdos uostą trečiadienį atplaukė vienas didžiausių pasaulyje konteinerių laivų "MSC Ingy". Šis 400 metrų ilgio ir beveik 60 metrų pločio laivas yra didžiausias laivas, kada nors atplaukęs į Klaipėdą.

Pasak uosto direkcijos, Klaipėda tapo trečiuoju Baltijos jūroje uostu, kuriame gali švartuotis tokie laivai, – iki šiol jie plaukdavo tik į Lenkijos Gdansko arba Danijos Orhuso konteinerių terminalus.

Konteinerius gabenantis su Liberijos vėliava plaukiojantis 2016 metų statybos "MSC Ingy" atplaukė į Klaipėdą iš Gdansko.

"Jis plaukė iš Gdansko, išsikraus, pasikraus ir toliau tęs kelionę. (...) Čia yra pats didžiausias laivas, kuris gali plaukti Baltijos jūra", - BNS sakė Klaipėdos jūrų uosto direkcijos atstovė Dovilė Ringis.

Beveik 19,5 tūkst. sąlyginių konteinerių (TEU) talpos laivas švartavosi prie laivų krovos bendrovės "Klaipėdos Smeltė" krantinės.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Šis laivas įdarbintas vadinamajame "Šilko" (Silk) maršrute, kuriuo konteineriai gabenami iš Kinijos, Pietų Korėjos bei Malaizijos uostų į Vakarų Europos uostus bei iš Vakarų Europos į Tolimuosius Rytus. Klaipėdoje bus iškrauta ir pakrauta apie 1,1 tūkst. TEU su Lietuvos ir Baltarusijos eksporto bei importo kroviniais, skirtais dešimtims siuntėjų ir gavėjų", - komentare BNS rašo "Klaipėdos Smeltė".

"MSC Ingy" yra didesnis nei liepą į Klaipėdos uostą užsukęs 366 metrų ilgio "MSC Topaz" ir birželio pabaigoje į uostą atplaukęs 363 metrų "MSC Francesca".

D. Ringis teigimu, pastaruoju metu Klaipėdos uostas sulaukia vis didesnių laivų ir dėl jiems gerėjančios infrastruktūros bei mokesčių tvarkos.

"Uostas yra nuolat gilinamas, rekonstruojamos krantinės, buvo priimtas sprendimas tiems didiesiems konteineriniams laivams taikyti nuolaidas rinkliavoms. Kadangi konkurencingesnės sąlygos, pavyksta pritraukti laivų. Ir bent jau partneriai iš užsienio akcentuoja ir uosto skaidrumą", - sakė uosto direkcijos atstovė D. Ringis.

Vyriausybė lapkritį pritarė Susisiekimo ministerijos siūlymui mažinti rinkliavas dideliems konteinerius gabenantiems laivams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
O kai įplaukė , Klaipėdaos neapsėmė , Cololo kai maudosi Kauno mariose , tai Kauną semia .

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
O apie ką žiniasklaida rašys, ar kaip kelioms bobelėms panosėje smirda ir jos koneveikia uostą, nors vėjas pučia nuo rytų pusės.

jadze

jadze  portretas
jo cia kaip televizijoje ar radijo sou 50 metu girdim tas nesamones turi tai vikti kiekviena minute . reiskia ant tiek ubageliu salis esam o ipac ziniasklaida neturi ka rasit bet cia lietuvelei nera ka veikt korupcija
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių