Atnaujinti Sąjūdžio parką panoro keturios įmonės

Pageidavimą atnaujinti Sąjūdžio parko dalį, kuri yra prie bažnyčios ir "Pajūrio" pagrindinės mokyklos stadiono, išreiškė keturios įmonės. Vokai su pasiūlymais buvo atplėšti trečiadienį.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjos Vilmos Marcinkevičienės, toliau bus vertinami pasiūlymai. Tradiciškai ši procedūra trunka apie du mėnesius.

"Tikimės iki metu pabaigos pasirašyti sutartį su rangovu", – tvirtino vedėja.

Nors planuota Sąjūdžio parko dalies atnaujinimą pradėti vasarą, užtruko išrinkti rangovą.

Pirmas konkursas paskelbtas neįvykusiu, nes jame dalyvavo tik viena įmonė, o jos pasiūlyta darbų kaina savivaldybei buvo per didelė.

Antras konkursas nutrauktas, nes esą rangovui kelti reikalavimai buvo per dideli.

Gavusi pretenziją savivaldybė kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad ši paaiškintų, ką daryti toliau. Ši įžvelgė, kad kartelė vis dėlto užkelta nepagrįstai, tad konkursas buvo nutrauktas.

Savivaldybės atstovai aiškino, kad aukštesni reikalavimai kelti ne šiaip sau. Norėta, kad darbus atliktų įmonė, turinti patirties statant riedlentininkų, BMX dviratininkų parkus.

Sušvelninus reikalavimus paskelbtas trečias konkursas rangovui išrinkti, tačiau vėl sulaukta pretenzijos dėl per aukštų kvalifikacijos reikalavimų. Šis buvo sustabdytas, o pakeitus reikalavimus – atnaujintas. Konkursu domėjosi maždaug 20 įmonių. Pasiūlymus pateikė keturios.

Minėtą Sąjūdžio parko dalį planuojama atnaujinti per trejus metus nuo darbų pradžios. Šios teritorijos plotas siekia 2,8 ha.

Numatyta išlyginti supiltą žemių kalną, įrengti pėsčiųjų ir dviratininkų takus, apšvietimą. Taip pat čia atsiras ir nedidelis amfiteatras. Sąjūdžio parke žadama įrengti ir vieną geriausių riedlentininkų, riedutininkų, BMX dviratininkų parkų Lietuvoje.

Sutvarkyti bus ir želdiniai, suformuotas nedidelis tvenkinys. Per pastarąjį ketinama nutiesti tiltelį. Sąjūdžio parke suplanuotos aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonos, bus įrengti suolai, šiukšlių dėžės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pats tu kaimietis

Pats tu kaimietis portretas
Ir pajurio prie stadiono yra kaimieti tu

iš kokio

iš kokio portretas
kaimo atvažiavote,kad nežinote kokios mokyklos yra prie parko?Mašioto ir Vyturio mokyklos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių