Atnaujins elektroninio bilieto įrangą

Miesto autobusuose planuojama atnaujinti elektroninio bilieto mechanizmus. Viešąjį konkursą, kurio metu bus įsigyti ne tik įrenginiai, bet ir programavimo bei aptarnavimo paslaugos, ketinama paskelbti dar šiemet.

Uostamiesčio valdžia ir viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ jau tariasi, kaip organizuoti viešąjį konkursą. Pastarasis bus tarptautinis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas teigė, kad dabartinė miesto autobusuose sumontuota elektroninio bilieto įranga įsigyta prieš dešimtmetį. Dalį jos reikia atnaujinti.

„Dešimt metų technikai jau yra daug. Bėgant laikui, atsiranda visokių trukdžių“, – komentavo pavaduotojas.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis informavo, kad dabar elektroninio bilieto nuskaitymo įranga yra sumontuota 175 autobusuose.

Tačiau šis skaičius pasipildys, kai į elektroninio bilieto sistemą bus integruoti maršrutiniai taksi. Prisidės dar 35–40 transporto priemonės.

Tobulinti šią sistemą reikia ir priemiestiniuose maršrutuose. Juose dabar yra tik elektroniniai mėnesiniai bilietai. Kartinių nėra.

„Elektroninio bilieto sistemoje keisti reikės daug ką, bet nebūtinai viską. Tai priklausys nuo konkurso rezultatų. Negalima atmesti galimybės, kad bus pasiūlyti sprendiniai atnaujinti ir dalį dabartinės įrangos“, – kalbėjo vadovas.

Apsispręsta, kad tarptautinį konkursą uostamiesčio savivaldybė organizuos kartu su viešąja įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“.

A.Michailovas vylėsi, kad tarptautinį viešąjį konkursą pavyks paskelbti šiemet, tačiau abejojo, kad iškart paaiškės ir nugalėtojas.

„Tarptautiniai konkursai trunka ilgai. Gali būti ir įvairių apskundimų. Jų nebuvo išvengta ir prieš dešimt metų, kai minėtos įrangos įsigijimo iniciatorius buvo Vilnius. Dabar pirkimas taip pat bus didelės apimties. Reikės įsigyti ir įrenginių, ir programavimo bei kitų paslaugų“, – teigė pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai dar autobuse padarykit elektronini mehanizma pimpalus ir pizdutes smaukyt.Ikisi i aparata i smauka kol keliauja.Butu pelnas autobusu parkui ir zmonems gerai

Vladas Greiciau tobulinkit ta sistema ,nes

               Vladas Greiciau tobulinkit ta sistema ,nes  portretas
VLADAS Sesuo isigijo el. bilieta irsavaites begyje buvo du kartus suciupta kaip zuikis ,nors bilieta pazymejo skaneris supypsejo .Jokie pasiteisinimai kontrolieriu sirdziu nesuminkstino ,viena kart ,net i policija pristate asmenybei nustatyti tai bent nusikaltele..............

Zita

Zita portretas
Kai saule sviecia tai tuose aparatuose nematyti teksto ar nuskaite,taip pipsejo ,bet nenuskaite ,buvau nubausta ,siaip dziaugiuosi kad nestovim vietoje
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių