Atnaujina uostamiesčio žibintų atramas

Mieste atnaujinama dalis gatvių apšvietimo žibintų atramų – jos perdažomos. Numatoma pakeisti ir dalį susidėvėjusių, surūdijusių metalinių gatvių atitvarų.

Gatvių apšvietimo žibintų stulpai bus perdažyti Naujojoje Uosto, S.Dariaus ir S.Girėno, Priestočio, Herkaus Manto gatvėse.

Vėliau bus vertinami kitose šiaurinėje miesto dalyje esančiose arterijose esantys žibintai, bus sprendžiama dėl jų atramų perdažymo.

Stulpų spalva nesikeis – išliks žalia. Įmonės „Gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas informavo, kad tokie darbai atliekami nuolat.

„Perdažome tas atramas, kurių būklė jau yra prasta. Tokie darbai atliekami kasmet. Vienas nudažome, o po metų reikia atnaujinti jau kitas“, – teigė vadovas.

Pabrėžiama, kad dažai ne tik pagerina estetinę gatvių ir esamų atramų būklę, bet ir žiemos metu metalinius šviestuvų stulpus geriau apsaugo nuo kelio druskų ir korozijos.

„Kol orai dar pakankamai geri, neprasidėjo rudeniški lietūs, norime susitvarkyti. Sunku nutaikyti laiką. Vieną dieną nuvalome, o tada žiūrime, kada dažyti. Šiems darbams reikia sausų orų“, – pasakojo vadovas.

Planuojama atnaujinti ir dalį metalinių atitvarų. Naujais bus keičiami labiausiai susidėvėję, surūdiję. Tokių yra Taikos prospekte, kitose miesto vietose.

„Dažyti atitvarų kiekvienais metais neapsimoka. Pigiau atsieina juos pakeisti naujais“, – sakė generalinis direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praeivis

Praeivis portretas
Parkelyje prie A+A telekomo metalines atramas šunys kiaurai numyžo. Liko ažūrinės konstrukcijos :)

Memellander

Memellander portretas
Jau seniai žaliuosius vamzdžius reikėjo pakeisti naujais cinkuotais ir nebereikėtu kiekvienais metais pinigus vėjais leisti , o senamiestyje ir naujamiestyje turi stovėti klasikinio stiliaus kaip Daukanto gatvėje ir kitose .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių