Atidarymo proga – išskirtinis reginys

Po mažiau nei savaitės Lietuvos jūrų muziejuje bus atidaryta rekonstruoto akvariumo ekspozicija. Ta proga klaipėdiečiams ruošiamas įspūdingas reginys, kuriuo bus užbaigti ir Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės metai.

Akvariumas – ypatinga erdvė

Lietuvos jūrų muziejaus akvariumo ekspozicija po rekonstrukcijos duris atvers jau sekmadienį, gruodžio 3-iąją.

Organizatoriai žada, kad atėjusiųjų į atidarymo šventę laukia išskirtinis renginys "Forto fantomas".

Programą ruošia Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro komanda, subūrusi ir kitus šalies bei miesto kūrybininkus, muzikantus, menininkus.

Pabrėžiama, kad vadovaujant režisierei Rūtai Bunikytei ir teatro vyriausiajam choreografui Aurelijui Liškauskui kuriamas renginys, kokio Lietuvoje dar tikrai nebuvo.

"Akvariumas – ypatinga erdvė, užpildyta vandens gyvūnų, spalvingų žuvų, su savita plastika, vandens raibuliavimu ir nuotaika. Reikėjo rasti raktą, kaip šią erdvę susieti su žmogaus kūryba – šokiu, muzikavimu, plastika. Atsivėrusios erdvės suteikė ypatingas galimybes", – tvirtino R.Bunikytė.

Šokėjai skraidys ore

Tik atidarymo metu miestiečiai galės išvysti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjų A.Liškausko ir Ingos Briazkalovaitės pasirodymą ore.

Kartu pasirodys ir oro akrobatė. Veiksmas vyks virš centrinio akvariumo baseino, po kuriuo yra tunelis.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjai vasarą nustebino miestiečius savo "skraidančiu" pasirodymu ant įstaigos pastato sienos. Pasigrožėti vaizdu susirinko minia klaipėdiečių.

Teigiama, kad mažesnė akvariumo erdvė suteiks artistų pasirodymui išskirtinumo, o žiūrovai galės stebėti meninį vyksmą iš labai arti.

R.Bunikytė atkreipė dėmesį, kad akvariumas įkurtas istoriniame pastate – Nerijos forte. Šios vietos inspiracijos, istorijos leidžia improvizuoti ir kurti paslapties atmosferą.

Renginį "Forto fantomas" įkvėpė garsus A.L.Webberio miuziklas "Operos fantomas".

Anot R.Bunikytės, renginio sumanymas – paversti Jūrų muziejų paslaptinga keistų būtybių gyvavimo vieta.

"Šventės metu bus ir arfos muzikos kampelis su žuvimis ir keistomis migruojančiomis žmogiškomis sielomis. Kviesime į tamsos koridorių, kuriame sienos alsuoja giliu marimbos ritmu, o juo keliaujantys žmonės palydimi suakmenėjusiųjų žvilgsniais bei šnabždesiais. Prisiliesime ir prie šiuolaikinės atmosferinės muzikos", – teigė režisierė.

Pasitiks ekspozicijų sergėtojai

Renginio metu visame muziejuje susirinkusiuosius lydės keisti, netikėti, gyvi ekspozicijų sergėtojai, kuriais virs aktoriai, šokėjai, muzikantai.

"Finalinis akcentas – virš baseino vyksiantis oro šokėjų pasirodymas. Tai galima prilyginti vandenyno ugnikalnio išsiveržimui ar visos susikaupusios energijos emociniam dariniui. Dviejų esybių – moteriškos ir vyriškos – šokis ore bylos apie harmoniją bei grožį, kuris slypi ir vandenyno gelmėse, ir mūsų kūnuose, ir mūsų sielose", – pasakojo režisierė.

Renginys "Forto fantomas" Lietuvos jūrų muziejuje sekmadienį bus rodomas du kartus – 16.30 ir 17.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių