Atgimstanti Klaipėdos piliavietė traukia gyventojus

Klaipėdos gimtadienio proga į ką tik įrengtą šiaurinę kurtiną miesto visuomenę pakvietę Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus darbuotojai nustebino netikėtai pateikta archeologine mūsų krašto ekspozicija. Visiems kitiems ją pamatyti trokštantiems lankytojams muziejininkai pataria neskubėti.

Šiaurinė kurtina yra visiškai naujas statinys, o didžioji dalis joje eksponuojamų archeologinių radinių yra geležiniai, tad itin jautrūs drėgmei.

Kai į šią muziejaus salę susirenka daugiau žmonių, oro drėgnumas šokteli iki 80 proc. Tai yra nemenkas iššūkis muziejininkams, tad norinčiuosius pamatyti unikalius radinius jie skatina porą savaičių pakentėti.

Ši iš įvairių Lietuvos ir Vokietijos muziejų surinkta paroda bus prieinama žiūrovams iki kitų metų vasario pabaigos. Po to tikimasi tose pačiose patalpose surengti dar vieną rečiau matomų reliktų parodą.

Per tą laiką bus parengta nuolatinė šiaurinėje kurtinoje įsikursianti ekspozicija.

Šiemet keturias Pilies muziejaus erdves dar bus galima lankyti sumokėjus už vieną bilietą, kurio kaina nesiekia nė poros eurų.

Muziejaus direktorius Jonas Genys ragino pasinaudoti šia proga, nes ateityje ketinama visos pilies ekspozicijų salių lankymą branginti, o norintieji galės apžiūrėti tik atskiras sales sumokėję mažiau.

Šiemet pilies aikštė atsivėrė renginiams, ypač daug jų čia būta per Jūros šventę. Todėl piliavietė tampa vis labiau lankoma klaipėdiečių.

"Pasirodo, daliai miestiečių Klaipėdos gimtadienis yra diena, kai jie nori ateiti į piliavietę ir pajausti kažką ypatingo. Tie, kurie rugpjūčio 1-ąją čia atėjo ne pakviesti, o tiesiog savo noru, yra tikrieji miesto patriotai, – kalbėjo muziejaus direktorius. – Esu įsitikinęs, kad piliavietė miestui labai reikalinga. Jau pastebėjome, kad masiniai renginiai į muziejų pritraukė daugiau lankytojų. Šiemet per pusmetį jame apsilankė tiek žmonių, kiek pernai per visus metus. Malonu matyti, kai žmonės vakarais vaikštinėja pylimais, žvalgosi į marias ir miestą. Jaučiame, kad pilis tampa mėgstama klaipėdiečių vieta. Tai verčia žingsnis po žingsnio siekti tolimesnių tikslų – bokšto, o paskui ir vakarinės kurtinos  atstatymo. Taip atkursime žvaigždės siluetą. Tada jauki erdvė bus užbaigta."



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
GRYBĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Jo

Jo portretas
Gaila, kad mankurtizmas taip įsigyvenęs, laikom save provincialiais nereikšmingais vilniaus vasalais.

to Daiva Janauskaitė

to Daiva Janauskaitė portretas
nera tokios piliavietes,pasimokyk istorijos.Itariu okupantu palikuonims tai nera zinoma.Tik MEMELBURGO piliaviete.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių