Atgimimo aikštėje pakeitė suoliukus

Prieš vasaros sezoną bandoma aptvarkyti miesto širdyje esančią ir skurdžiai atrodančią Atgimimo aikštę. Didelių darbų kol kas imtis nežadama – laukiama šios viešosios erdvės rekonstrukcijos.

Pasiekė gyventojų skundai

Atgimimo aikštėje plušėjo darbininkai. Buvo keičiamos suolų medinės konstrukcijos. Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda atskleidė, kad darbų imtasi, nes sulaukta pastabų iš gyventojų.

"Miestiečiai atkreipė dėmesį, kad suolai – labai apleisti, prastai atrodo. Tad nusprendėme juos atnaujinti", – komentavo vadovas.

Kiek kainuos darbai, kol kas nėra žinoma. Išlaidos paaiškės, kai pastarieji bus baigti. Tada žadama suskaičiuoti, kiek medienos pakeista, nuo to priklausys ir darbų kaina.

Juos atlieka įmonė, kuri laimėjo mieste pastatytų suoliukų priežiūros konkursą. Prieš kelias dienas buvo atnaujinami, taisomi, valomi ir Danės krantinėse stovintys suoliukai.

Klijuoti plokščių neapsimoka

Nors Atgimimo aikštė atrodo skurdžiai, kol kas čia didesnių darbų imtis neketinama. Pasak L.Dūdos, nebent bus užlygintos avarinės duobės.

Taip pat nebekeičiamos lietaus nuotekų metalinės grotelės, kurios nuolat įkrenta ar dingsta. Į ertmes vandeniui nubėgti pripilta skaldos.

Nežadama klijuoti ir atšokusių granitinių plokščių. Anot L.Dūdos, tai brangus malonumas, o naudos – maža. Vadovas pabrėžė, kad rimčiau tvarkyti Atgimimo aikštės neapsimoka, nes numatyta po poros metų atnaujinti šią viešąją erdvę.

"Naujas medines konstrukcijas galėsime demontuoti ir panaudoti kitų suolų remontui. Atšokusias granitines plokštes taip pat saugosime. Jas gal kur nors ir pritaikysime. Sutinku, kad nauja suoliukų mediena nelabai dera prie dabartinės aplinkos, bet ją vis tiek papuošia. Neverta pradėti rimtų darbų, daug investuoti, nes rekonstrukcijos metu reikės viską išgriauti", – dėstė direktorius.

Laukia sutarties pasirašymo

Šiuo metu tebevyksta konkursas, kas rengs Atgimimo aikštės su požemine aikštele techninį projektą. Nugalėtojas bus išrinktas ne pagal mažiausią kainą, o vadovaujantis ekonominio naudingumo kriterijumi.

Konkurse norėję dalyvauti projektuotojai turėjo pateikti pirminius brėžinius – savo vizijas, kaip turėtų atrodyti Atgimimo aikštė.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad nugalėtojas buvo išrinktas iš trijų pasiūlymų.

Šis dar neskelbiamas, nes nepraėjo apskundimų terminas. Jei skundų nebus sulaukta, sutartį su nugalėtoju planuojama pasirašyti gegužę.

Tada bus pradėtas rengti techninis projektas. Tam projektuotojas turės metus.

"Kitų metų gegužę jau turėtų būti parengtas Atgimimo aikštės su požemine automobilių stovėjimo aikštele techninis projektas ir gautas statybos leidimas. Tada inicijuosime rangos darbų konkursą. Įvertinus visas procedūras, realiausia, kad darbai prasidės 2019 m.", – kalbėjo vedėjas.

Kai bus pasirašyta sutartis su projektuotojais, Atgimimo aikštės vizija bus pristatyta visuomenei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Martinas

Martinas portretas
Suoliukai Fontanų skvere, prie Danės. Tai pamėgta naujavedžių vieta. O suoliukai yra padaryti iš netašytų, kreivų, nelygių rąstų.Tokių rąstų geras gaspadorius nenaudotų net kiaulių gardui!!!

Zita

Zita  portretas
Kol zmones nepareiskia priekaistu, valdininkai bijo pakelti savo .....paziureti patys ,geda ,krantineje suoliukai baisus o po jais siuksliu ojojoj ,

be pasitikėjimo

be pasitikėjimo portretas
Kruta ir kruta prie tų pačių, brangiai kainuojančių, išpūstos kainos darbų... vėjais leidžiamos lėšos.nejaučiu jokio pasitikėjimo tokiais tvarkytojais..Tik praeina keletas metų, ir vėl "eilinis" keitimas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių