Ar pavasario vėjai atneš permainų?

Mes tikime geromis permainomis, nes gaivus pavasario vėjas visada išpučia bures. Kokios jos bus po šio sekmadienio? Leiskite pasvajoti.

Labai daug metų buriavimas, palyginti su kitais garbingais sportais, Klaipėdoje gyveno podukros gyvenimą. Tai vieša paslaptis, ar ne?

Taip, žinome ir apie kitas sporto šakas, bet mums apmaudu, ypač tuomet, kai miestas prie jūros savo reklaminius lankstinukus puošia burėmis, pasitaikius progai garsiai kalba apie jūrinę kultūrą, vandens sporto prioritetus, o miesto politikai širdingai linksi, girdėdami jaunųjų buriuotojų problemas, tačiau realybė – kaip sena kiaura terba iš kurios krenta tik pažadai.

Šiandien mes visoje Klaipėdoje ieškome rėmėjų, kurie padėtų surinkti pinigų trims perspektyviausiems buriavimo mokyklos "Žiemys" vaikams, iškovojusiems teisę startuoti Europos čempionate Prancūzijoje.

Mūsų "Laser 4,7" klasės buriuotojai – patys šauniausi vaikai ir jie turi teisę atstovauti Lietuvai ir mūsų uostamiesčiui.

Klaipėda gali užauginti ir augina ne blogesnius buriuotojus nei kiti Lietuvos miestai, kurie jūros neturi. Tai mūsų garbės reikalas, ponai!

Todėl, jei leistų kas nors sugalvoti norą artėjantiems metams, jis būtų toks:

– kiekvienas mokyklinio amžiaus klaipėdietis turėtų galimybę atsisėsti ir išbandyti laivą su burėmis. Tuo būtų išskirtinė uostamiesčio švietimo sistema;

– pažadai sukurti buriavimo bazę vaikams Klaipėdoje virstų realybe;

– buriavimas, ugdantis geriausias jaunuolių savybes, vystantis fizinį pasirengimą, taptų prioritetiniu, adekvačiai finansuojamu sportu;

– perspektyvūs ir talentingi sportininkai galėtų ugdyti meistriškumą treniruočių stovyklose ir varžybose visus metus;

– geriausios ir turtingiausios uosto bendrovės konkuruotų dėl galimybės remti ir taip auginti Klaipėdoje kartą, turinčią charakterį, išsamų supratimą apie laivus ir svarbiausias stichijas – vėją, vandenį ir bangą.

Agnė Dalangauskienė

Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos "Žiemys" direktorė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dudorius be sązinės

Dudorius be sązinės portretas
viską išvogė ir pradziazavo liko tik išsigimėlių portretai ant miesto namų sienų

Valdantiesiems - GĖDA

Valdantiesiems - GĖDA portretas
Miesto tarybai su meru priešakyje turėtu būti gėda. Šitiek metų piršto nepajudina, iki šiol vargšai vaikai neturi buriavimo bazės Klaipėdoje.

Anatolijus

Anatolijus portretas
Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos "Žiemys" direktorei - puikiai nubrėžtos darbo gairės! Ieškokite kas jus paremtų - pavieniai asmenys, aktyvios Klaipėdos miesto bendruomenės, vaikų tėveliai. Aš kalbu ne apie materialinę paramą, o apie esminį požiūrio į šią sporto šaką pasikeitimą Klaipėdos krašte. Sėkmės Jums! Ką reiškia valdyti jachtą turėtų pajusti kiekvienas Klaipėdietis. Ar mes jūrinė valstybė, ar sausumos žiurkės?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių