Apžvalgos bokšto idėja – visuomenės teismui

Apskrities I.Simonaitytės viešosios bibliotekos Kraštotyros ir skaitmeninimo skyriuje eksponuojamas Klaipėdos muzikinio teatro dailininko Jono Sabaičio bokšto-švyturio maketas. Šio sumanymo autorius tikisi, kad visuomenė pareikš nuomonę, ar tokio objekto reikia uostamiesčiui.

Idėjos autorius J.Sabaitis Klaipėdos miesto įvaizdžio komisijai pristatė savo sumanymą, kad Smiltynėje ant kalvos netoli Senosios perkėlos tarpukariu buvusios smuklės vietoje būtų pastatytas apžvalgos bokštas. Statinio pirmame aukšte numatyta įrengti kavinę ir restoraną, antrame – parodų salę, o trečiajame įsikurtų erdvė "Ant bangos", skirta kūrybinėms dirbtuvėms.

Bokštas esą būtų puiki priemonė turizmo vystymui, iš paukščio skrydžio atsivertų vaizdas į Baltijos jūrą, Kuršių neriją ir Klaipėdos senamiestį. Iš šio bokšto būtų galimybė stebėti gaisrų židinius, užtikrinti šalies saugumą pasienio zonoje ir laiku užkirsti kelią nelaimėms.

Bokštas su kupolu viršūnėje būtų papuoštas Neringos, laikančios "Meridianą", skulptūra. Bokšte būtų galimybė pamatyti filmuotą Klaipėdos miesto panoramą. Bokšto-švyturio konstrukcija turėtų būti gelžbetoninė, dengta stiklo plastiku. Maketas eksponuojamas iki lapkričio 15 dienos.

"Šis bokštas būtų Klaipėdos vizitinė kortelė, manau, jis taptų mūsų miesto simboliu. Tai būtų dar vienas objektas, kuris pritrauktų turistus ir vietos žmones, tuo net neabejoju", – mano idėjos autorius J.Sabaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas istorikams

klausimas istorikams portretas
Kokiu budu dingo Smukle toje vietoje: karo metu, ar rusai nugriove?gal kas zino?

bb

bb portretas
atrodo nekaip, kaip kičas, turi būti naujas daiktas šiuolaikiškas ... bet kaži ar jo ten reikia

pritariu

pritariu portretas
mamalanderiui. Smukle turetu toje vietoje atstatyti.....kuo greiciau, tai butu NUo-STABU!!!
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių