Apšviestas pašto bokštas sužavėjo gyventojus

Klaipėdiečiai neliko abejingi Laisvės gynėjų dienos minėjimo metu šalies vėliavos spalvomis "nuspalvintu" Klaipėdos centrinio pašto bokštu. Miestiečių manymu, šis projektas galėtų būti ne vienadienis, o ilgalaikis.


 

Klaipėdiečiai neliko abejingi Laisvės gynėjų dienos minėjimo metu šalies vėliavos spalvomis "nuspalvintu" Klaipėdos centrinio pašto bokštu. Miestiečių manymu, šis projektas galėtų būti ne vienadienis, o ilgalaikis.

"Buvo labai gražu. Bokštas galėtų būti apšviestas nuo sausio 13-osios iki kovo 11-osios ar net viso šaltojo sezono metu. Juk žiemą labai trūksta šviesos. Ypač kai buvo išjungtas šventinis apšvietimas", – tvirtino minėjime dalyvavę klaipėdiečiai.

Pasak Žvejų rūmų, kurie inicijavo bokšto apšvietimą, direktoriaus Alvydo Juozo Lenkausko, idėja palikti apšvietimą ilgiau nebuvo svarstyta, nors tokių minčių kilo.

"Iš pradžių taip apšviesti bokštą būtų galima per šventes. Tačiau jis galėtų džiuginti ir visą šaltąjį laikotarpį – nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 1 d. Manau, kad miesto gyventojai liktų patenkinti, būtų naudinga ir turistams. Mieste atsirastų dar vienas traukos taškas", – teigė vadovas.

Anot jo, vasarą toks sumanymas nepasiteisintų, nes vėlai temsta. Nebūtų tokio gražaus vaizdo.

"Reikės diskutuoti su savivaldybe dėl šios minties įgyvendinimo. Manau, kad ji pritartų. Kitais metais bokštas jau galėtų džiuginti viso šaltojo sezono metu. Klausimas gali kilti tik dėl investicijų", – komentavo direktorius.

A.J.Lenkausko teigimu, antradienio vakarą bokštas buvo apšviestas panaudojus sceninius, kilnojamus šviestuvus. Norint, kad statinys būtų apšviestas ilgą laiką, reikėtų įsigyti stacionarius.

Vadovas svarstė, kad bokštą būtų galima "nuspalvinti" ir vasario 16-ąją. Tiesa, pašnekovas atkreipė dėmesį, kad šis sumanymas gali ir neišdegti, nes prie savivaldybės šia dieną nevyks joks renginys.

"Jei yra vienadienis projektas, reikia, kad kažkas vyktų. Priešingu atveju, žmonės neateis pasižiūrėti bokšto. Matysime, ar pavyks įgyvendinti šią idėją. Gal ja pasinaudos ir kiti renginių organizatoriai. Labai smagu, kad šis mūsų sumanymas visiems taip patiko", – tvirtino vadovas.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis tvirtino, kad jį taip pat sužavėjo apšviestas pašto bokštas.

"Žmonėms labai patiko. Mačiau, kad visi nuotraukomis dalijosi socialiniuose tinkluose. Svarstysime, ar bokštą reikėtų apšviesti nuolat. Idėja tikrai puiki", – tikino vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

savaitgaliais

savaitgaliais portretas
Jei ne kiekviena dieną apsviesti, tai nors savaitgaliais

Pakartot!

Pakartot! portretas
Labai gražu buvo, tikrai :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių