Apsimetėliams neįgaliesiems – baudos

Neįgaliųjų automobiliams skirtos stovėjimo vietos vis rečiau tampa asmenų, kurie neturi teisės jose palikti savo transporto priemonių, taikiniu. Tokių pažeidimų pastaruoju metu sumažėjo.

Kontrolieriai surengė akciją „Atspėk mano negalią“. Tikrintos pietinėje miesto dalyje esančių prekybos centrų, įstaigų aikštelės, kuriose yra įrengtos vietos neįgaliųjų automobiliams.

Stebėta, ar jose nestovi tų asmenų, kurie neturi tokios teisės, transporto priemonės.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys informavo, kad akcijos metu patikrinta 16 stovėjimo aikštelių. Neįgaliesiems skirtose vietose rasti šeši automobiliai, kurie nebuvo pažymėti nei specialiu ženklu, nei palikta dokumentų, įrodančių, kad tokia teisė turima.

Užfiksuota ir viena įtarimų sukėlusi transporto priemonė. Ji buvo pažymėta neįgaliojo ženklais, tačiau matomoje vietoje nebuvo paliktos neįgaliojo automobilio statymo kortelės.

„Kilo įtarimas, kad žmogus gudrauja. Juk neįgaliojo ženklus nusipirkti prekybos centre ir jais pažymėti mašiną gali kiekvienas. Paprašėme savininko pateikti įrodančius, kad turi teisę statyti mašiną neįgaliojo vietoje, dokumentus. Šis tai padarė, tad teisena nutraukta“, – komentavo vedėjas.

V.Valys atkreipė dėmesį, kad dar gali atsirasti vienas kitas, kuris buvo palikęs neįgaliojo automobilio statymo kortelę, o ši nukrito.

„Tokių atvejų retai, bet pasitaiko. Tada žmogus pateikia kortelę, viską paaiškina ir administracinė teisena nutraukiama. Vadovaujamės teisingumo ir protingumo kriterijais“, – pabrėžė vedėjas.

Pasak V.Valio, Kelių eismo taisyklėse nurodoma, kad, norint palikti automobilį neįgaliajam skirtoje vietoje, užtenka transporto priemonę pažymėti specialiu ženklu.

Tačiau tokia galimybe gali pasinaudoti ir gudručiai.

V.Valys pažymėjo, kad socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakyme nurodyta, kas turi teisę naudoti neįgaliojo ženklą. Tai asmenys, kurie patys vairuoja ir jiems nustatytas nuo 0 iki 30 proc. darbingumo lygis, taip pat tie, kurie prižiūri didelių poreikių turintį neįgalųjį. Tokiems asmenims yra išduodama neįgaliųjų automobilių statymo kortelė.

„Geriau, kad ant automobilio lango ne tik būtų užklijuoti ženklai, bet ir palikta minėta kortelė. Tada pareigūnams nekiltų klausimų“, – pabrėžė vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjoras

senjoras portretas
Prie Akropolio yra skirtos vietos šeimai. Bet dažniausiai tas vietas užima Džipai. O kodėl negalima skirti su invalido ženkluo šeimų vietas perkelti prie bendrų aikštelių taškų.Su invalido ženklu neužtenka vietų prie Akropolio.

apsimetėliai

apsimetėliai portretas
per dvi neįgaliųjų vietas sustoja :), bet tokių nieks nebauduoja.

Melas

Melas portretas
Patikrino vieną dieną ir nusprendė... Situacija tokia, kad ne tik pilną apsimetėlių bet ir chuliganiškų vairuotojų kurie stato automobilius neįgaliųjų vietoje. Vieni įžūliausių tai auto su rusiškais ar baltarusiškais numeriais. Kontrolė praktiškai nulinė kai netolimame užsienyje pabandyk pastatyti auto į neįgaliojo vietą - momentaliai sulauksi atitinkamų institucijų dėmesio.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių