Apsileidėliams valdžia smogs mokesčiais

Uostamiesčio valdžia apleistų sklypų savininkus drausmins didesniais žemės ar jos nuomos mokesčiais. Skaičiuojama, kad pastarieji išaugs nuo 10 iki 40 kartų. Taip siekiama, kad mieste atsirastų daugiau tvarkos.

Ketvirtadienį miesto taryba pritarė dviem sąrašams. Į pirmąjį įtraukti keturi nenaudojami privatūs, į antrąjį – trys išnuomoti sklypai.

Jiems bus nustatyti maksimalūs žemės ar jos nuomos mokesčių tarifai – 4 proc. sklypo vertės.

„Tikslas tikrai nėra papildyti miesto biudžetą. Norime, kad būtų daugiau tvarkos mieste“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė.

Pasak jos, iš pradžių kalba ėjo apie 20 nenaudojamų žemės sklypų. Tačiau kai kurie jų susitvarkė, dar kitų nuomininkų teisinis statusas yra bankrutavęs.

Pagal tvarką į sąrašus negali būti įtrauktos teritorijos, kurių savininkai ar nuomininkai yra bankrutavę, vyksta bankroto ar restruktūrizacijos procedūros.

R.Gružienė tvirtino, kad kreipėsi dar dviejų sklypų savininkai, kurie kategoriškai nesutinka, kad jų sklypai būtų įtraukti į minėtus sąrašus. Teritorijos buvo patikrintos. Pastebėta, kad sklypai sutvarkyti dalinai. Šuliniai buvo atviri, apgriuvusios tvoros, duobės. Dėl to jie neišbraukti iš sąrašo.

Politikai domėjosi, kokių priemonių imtis, kad nebeliktų apleistų sklypų ar statinių. Atkreiptas dėmesys, kad kai kuriuose darbai nevyksta dešimtmečiais.

„Gal reikia kreiptis į Vyriausybę, kad būtų pakeisti teisės aktai, jog būtų galima nacionalizuoti tokius objektus. Situacija tokia, kad prisigrobė sklypų ir neapžioja. Gal reikėtų kažko solidesnio imtis. Gera priemonė yra kirtimas per pinigines“, – įvertino tarybos narė Lilija Petraitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rami

Rami portretas
Taip, reikia kazkaip kovoti su ta betvarke. Jei metu metus nesugeba susitvarkyti ir darko miesto vaizda, tada baudos iseitis.

Seniai laikas

Seniai laikas portretas
tuos laukiančius astronominio pelno spekuliantus tvarkyti

juozas

juozas portretas
tegul sau smogia baudomis,nuo balandzio menesio talkos stovi surinktos siuksles prie molo aiksteles ir niekas nesiteikia isvezti ,tubut tam reikalui kaip visada pritruko pinigu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių