Apribos automobilių stovėjimą Dragūnų kvartale

Gatvelėje ties Dragūnų gyvenamuoju kvartalu ilgą laiką stovinčių automobilių neapsikentę gyventojai pagalbos kreipėsi į savivaldybę. Nuspręsta apriboti transporto priemonių stovėjimą šioje vietoje.

Į Klaipėdos savivaldybės Transporto skyrių kreipėsi Šilojų gatvės seniūnaitis Aurimas Mockus.

Pasak jo, dėl nedidelėje gatvelėje prie prekybos centro stovinčių automobilių, kurie atrodo pamiršti, jis du kartus vos nepakliuvo į eismo įvykį.

Vairuotojams, riedantiems iš prekybos centro aikštelės, vienas iš automobilių užstoja vaizdą ir šie, nematydami, ar kas važiuoja pagrindiniu keliu, iššoka į gatvę.

Seniūnaitis atkreipė dėmesį, kad vieno iš automobilių ratai jau priaugę prie asfalto.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė teigė, jog nuvyko į vietą ir įvertino situaciją.

Nuspręsta prie prekybos centro esančioje gatvelėje uždrausti transporto priemonių stovėjimą nuo 23 iki 7 val. Automobilių nebus galima laikyti nuolat, pažeidėjams žadama skirti baudas.

Taip pat prie pagrindinės įvažos į Dragūnų kvartalą ketinama suformuoti salelę. Ji bus pažymėta horizontaliuoju žymėjimu.

Manoma, kad tai išspręs išvažiavimo iš kvartalo į Liepojos gatvę problemą. Nors pastarojoje yra greitėjimo juosta, dauguma tiesiai suka į pirmąją.

V.Paukštės teigimu, gatvelė prie prekybos centro bus pažymėta skiriamąja juosta. Taip pat atsiras rodyklės.

„Problema ta, kad arčiau prekybos centro vienoje šios gatvelės vietoje yra vienpusis eismas, o toliau – dvipusis. Kai kurie vairuotojai to nepastebi ir toliau važiuoja lyg vienpusio eismo gatve. Skiriamoji juosta ir rodyklės įneš daugiau aiškumo“, – vylėsi V.Paukštė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dragunas

dragunas  portretas
kodel kazkas kazkam turi sakyti? Ar transporto skyriuje dirba daunai ar seimos nariai? papildomas zenklas turejo buti pastatytas dar iskart po rimi atsiradymo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių