Aplinkosaugai – pusė milijono eurų

Uostamiesčio savivaldybė praėjusiais metais neišnaudojo visų aplinkosauginėms priemonėms skirtų lėšų. Likutis bus išleistas šiemet. Numatyta rengti vienos užterštos teritorijos valymo planą, sodinti sakurų parką.

Šiems metams numatytas Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos priemones svarstė miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai.

Prognozuojama, kad šiemet į šią programą bus surinkta 545,5 tūkst. eurų. 20 proc. šių lėšų – 109,1 tūkst. eurų privaloma skirti sveikatos apsaugai.

Iš praėjusių metų yra likę 347,3 tūkst. eurų. Iš jų 102,7 tūkst. – tikslinės lėšos, skirtos pietinei miesto daliai apželdinti.

O dar vieną dalį likusios sumos sudaro lėšos, nepanaudotos krantotvarkai. Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė informavo, kad pinigai praėjusiais metais nebuvo panaudoti, nes konkursas, skirtas darbams nupirkti, vyko nesėkmingai.

Didžioji dalis numatytų priemonių yra tęstinės. Jos buvo įgyvendinamos ir ankstesniais metais. Tarp tokių – miesto vandens telkinių priežiūra, savavališkų, nelegalių sąvartynų tvarkymas, aplinkos monitoringo vykdymas. Dėmesys bus skiriamas ir krantotvarkai.

R.Jievaitienės teigimu, tarp naujų priemonių – parengti tvarkymo planą užterštai teritorijai, esančiai Šilutės plente tarp 13 ir 15 namų. Ten buvo betoninės talpyklės su mazutu, kuris išsiveržė ir užteršė pievą. Teršalus reikia sutvarkyti.

Lėšų bus atseikėta ir sakurų parkui tarp Žvejų rūmų, Taikos prospekto, Naikupės gatvės ir įvažiuojamojo kelio į Žvejų rūmus įrengti. Tam bus panaudotos lėšos, likusios iš praėjusių metų.

Praėjusiais metais Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos priemonėms išleista per 495 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ergf

ergf portretas
Kokias sumas "zarsto"...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių