Aplinkai tvarkyti – šimtai tūkstančių eurų

Šiemet, kaip ir pernai, uostamiestyje bus investuojama į miesto želdynus, vandens telkinių valymą, paplūdimių infrastruktūros gerinimą bei kitus būtinus darbus. Daugiau dėmesio numatoma skirti krantotvarkai, neatmetama galimybė remti visuomenines iniciatyvas.


 

Šiemet, kaip ir pernai, uostamiestyje bus investuojama į miesto želdynus, vandens telkinių valymą, paplūdimių infrastruktūros gerinimą bei kitus būtinus darbus. Daugiau dėmesio numatoma skirti krantotvarkai, neatmetama galimybė remti visuomenines iniciatyvas.

Pasirūpins pliažais

Vakar posėdžiavęs Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas pritarė suplanuotoms šių metų Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos priemonėms.

Teigiama, kad dauguma jų nesiskirs nuo šių metų vykdytų, tačiau numatoma ir naujų. Visoms minėtos programos veikloms šiemet prireiks beveik 600 tūkst. eurų.

Šiemet bus rengiamas krantotvarkos ir rekreacinių teritorijų projektas. Šiame dokumente bus numatyta, kaip stabilizuoti Klaipėdai priklausančio Baltijos jūros kranto erozijos procesą.

Taip pat planuojama sukurti vieningą uostamiesčio paplūdimių infrastruktūros viziją, kuri apibrėš, kaip turi atrodyti persirengimo kabinos, suoliukai, takai bei kiti paplūdimiuose esantys įrenginiai.

Šiam projektui parengti prireiks 50 tūkst. eurų. Projektuotojų žadama pradėti ieškoti jau netrukus.

Tiesa, kai kurie komiteto nariai pastebėjo, kad vertėtų rengti planą tik krantų nykimo procesams stabilizuoti ir daugiau lėšų numatyti reikiamoms priemonėms, o ne spręsti, kaip turėtų atrodyti paplūdimių infrastruktūra. Vis dėlto akcentuojama, kad minėtos sumos užteks kokybiškai parengti projektą abiem minėtoms kryptims.

Tvarkys vandens telkinius

Beveik 32 tūkst. eurų ketinama skirti vandens telkinių sanitariniam ir helofitų valymui bei aplinkos tvarkymui.

Pernai šiems darbams reikėjo beveik 24 tūkst. eurų. Bendrovė „Vakarų švara“ vykdė atliekų šalinimą iš 17-os mieste esančių vandens telkinių.

Bendrovė „Klaipėdos želdiniai“ organizavo helofitų šalinimą Žardės tvenkinyje.

Melnragėje ir Giruliuose prie paplūdimių esantiems mediniams laiptams ir takams sutvarkyti šiemet, planuojama, prireiks 30 tūkst. eurų.

Priminta, kad praėjusiais metais buvo sumontuota 3,5 tūkst. kv. metrų naujų takų ir 300 kv. metrų laiptų Melnragėje ir Giruliuose.

Šalins šiukšlynus

Šiemet taip pat žadama šalinti atliekas, kurių savininkų nustatyti neįmanoma arba jie jau neegzistuoja. 40 tūkst. eurų reikės tvarkant savavališkai užterštas teritorijas.

Pernai šie darbai taip pat buvo vykdomi. Mieste surinkta 1 074 t statybinio laužo, 60 t biologiškai skaidžių atliekų ir 153 naudotos padangos.

Sutvarkytos kelios užterštos teritorijos: Pirmosios Melnragės paplūdimys, erdvė greta Minijos ir Kalnupės gatvių sankryžos, kelios įvažos Tilžės gatvėje, Šilutės plento ruožas nuo Rimkų iki Statybininkų prospekto, Lelijų ir Gėlių gatvių kampas, Kretingos gatvės 51-ojo namo kiemas, teritorija Panevėžio gatvės gale už garažų ir kt.

Pernai šiems darbams reikėjo daugiau nei 73 tūkst. eurų. Klaipėdos miesto nelegalių sąvartynų likvidavimo, padangų surinkimo ir išvežimo paslaugas atliko bendrovė „Ekonovus“.

Beveik 17 tūkst. eurų, kai bus būtinybė, reikės pavojingų atliekų ir naftos produktų šalinimui nuo asfalto dangų.

Šiemet uostamiesčio savivaldybė planuoja skirti pinigų ir visuomenės aplinkosauginiam švietimui. Tokios tematikos laikraščių prenumerata, kuri atiteks miesto mokykloms, atsieis kiek daugiau nei 2,5 tūkst. eurų.

Beveik tiek pat pinigų šiai priemonei buvo skirta ir pernai.

Rems visuomenines iniciatyvas

Teigiama, kad 2016-aisiais pokyčių sulauks ir pietinė miesto dalis. Jos apželdinimui planuojama skirti per 200 tūkst. eurų. Žadama tvarkyti Sąjūdžio parko dangas, o vėliau jį ir apželdinti.

Klaipėdos miesto tarybos narys Simonas Gentvilas pasiūlė, kad planuojant miesto apželdinimą Klaipėda remtų ir vis populiarėjančią visuomeninę iniciatyvą „Pušys Klaipėdai“.

Dar nėra tiksliai žinoma, kiek šiam projektui miestas galėtų skirti pinigų, tačiau rėmimo galimybės neatsisakoma. Pušelės galėtų būti įkurdintos pietinėje miesto dalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojas pietu rajono

Gyventojas pietu rajono portretas
bevaiksciodamas matau iskirstus krumynus prie Simonaitytes kalno, t.y. du auganciu medziu gabalai.Labai daug poilsiaujanciu vaiksciojanciu zmoniu, mamyciu su mazais vaikuciais, nes nutiestas puikus vadinamas ""pauksciu takas"".Siuo metu liko siuksles ir sakos. Tiesa, siuo metu ten slapia, bet isdziuvus,tikimes siuose mazuose parkeliuose takeliu ir suoleliu. Ne tik tikimes, bet ir isitikine , kad valdzia taip ir padarys, nes mes juos isrinkome.Taigi ponai merijos vadovai, laukiame pavasario ir darbu pradzios bei pabaigos.

Edita

Edita portretas
Pilnai pritariu Paulina , kas darosi darbo birzose , pilna bedarbiu kurie metu metai sedi be darbo , ima pasalpas is valstybes , tegu eina atidirbti nors pi kelias valandas , pamatytumet iskarto bedarbiu eiles birzoj sumazetu ir miestas blizgetu nuo svarumo

Paulina

Paulina portretas
Taigi pilna žmonių ,kurie gauna pašalpas ,bet nedirba.Tai tegul bent jau po porą valandų atidirba pajūrio ar šiaip miesto tvarkymo darbus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių