Antrokai privalės mokytis plaukti

Nuo artėjančio rudens plaukimo pamokos uostamiestyje taps privalomos. Apmokyti plaukti du srautus uostamiesčio antrokų savivaldybei kainuos apie 200 tūkst. eurų.

Planuojama, kad naujais mokslo metais plaukti mokysis 1 840 antrų klasių mokinių. Kitąmet esą – dar daugiau.

Mokyklose tai bus privaloma, į ugdymo procesą įtraukta kūno kultūros pamoka.

"Kasmet galbūt ne išmokomi, bet apmokomi bus kiti vaikai. Negalės būti jokių "nenoriu" ar "negaliu". Tai yra oficiali kūno kultūros pamoka. Vienas srautas antrokų bus mokomas nuo naujų mokslo metų pradžios iki sausio pabaigos, antras srautas tų pačių mokyklų antrokų – nuo vasario iki mokslo metų pabaigos", – informavo Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Ignas Pocius.

Dalis vaikų mokysis Klaipėdos "Gintaro" sporto centro baseine. Taip pat bus skelbiamas konkursas privačiam sektoriui.

"Konkursas skelbiamas tam, kad būtų užtikrinta užsiėmimų kokybė, o "Gintaro" baseinas nebūtų perpildytas. Iš savivaldybės lėšų bus užsakomas autobusas, vaikai nuvežami į baseiną ir po 45 min. trukmės užsiėmimo parvežami atgal į mokyklą", – pasakojo I.Pocius.

Antrokus apmokys profesionalūs kvalifikuoti treneriai – plaukimo specialistai.

Vienam mokiniui bus skiriama 18 pamokų po 45 min. Nors rekomenduojama daugiau, tačiau tam šiuo metu nėra galimybės – "Gintaro" baseinas ir taip perpildytas.

Pirmam srautui vaikų apmokyti savivaldybė skyrė apie 93 tūkst. eurų. Antram – dar tiek pat.

Iš viso apmokyti plaukti du srautus uostamiesčio antrokų kainuos 200 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Eikit sau...

To Eikit sau... portretas
Nebijokit, treneriai Gintaro baseine - profesionalai. Niekas nenuskęs. Dirba metodiškai. Vaikas nugalės vandens baimę ir pramoks plaukti. Šiaip sudėtinga patekti į sportines grupes. O antrokų mokymas - sveikintinas. O vaikai išmoks savarankiškumo :)

eikit jus.....

eikit jus..... portretas
Jau zinau kaip bus: mokytoja tikrai nesugebes isdziovint visiems galvu. Ypac ilgu mergaiciu kasu. Visai nepasitikiniu jokiais treneriais, o jei vaikas paskes? o jei vaikas skendes, vandens bijo? Nieks neturi jokiu teisiu i mano vaiko sveikata ir gyvybe. Ir plaukt tikrai neismokys. Cia jokiu prievartu negali buti. Susirupino mat vaikais. Kaip visada ne is to galo. Geriau padarytu privaloma politikieriu intelekto patikra.

super

super  portretas
Labai smagu girdet. nera taip kad po baseinu vaikai serga jau taip. Man irgi budavo privalomas baseinas pries 25 metus,mama sako,kad labai sveikata pasitaise po jo.Dabar gyvename uzsienyje irgi vaikams baseinas privalomas. visą ziemą pareidavo namo slapia galva, ne karto nesirgo.Aisku,mes kaip lietuviai labai bijojome del to, jau galvojom kaip tam vaikui issisukt nuo baseino.Tačiau pabandžiusi dukra,nebenorėjo nė girdet jog neis.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių