Antikorupcijos komisija – vis dar be pirmininko

Uostamiesčio tarybai ir vėl nepavyko išrinkti Antikorupcijos komisijos komisijos pirmininko. Politikai antrą kartą nepalaikė Nikos Puteikienės kandidatūros. Aistrų netrūko, ir renkant kitų komisijų pirmininkus bei atstovus tarybose. Neapsieita be ašarų.

Pasijuto lyg smėlio dėžėje

Pirmą kartą Antikorupcijos komisijos pirmininkas buvo renkamas spalio pabaigoje vykusio posėdžio metu. Tada į šį postą opozicija pasiūlė du kandidatus frakcijos „Puteikis Plius“ narę N.Puteikienę ir konservatorių Rimantą Didžioką.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas abi kandidatūras teikė miesto tarybai. Dauguma pasisakė už R.Didžioko kandidatūrą, tačiau, kai reikėjo tvirtinti komisijos pirmininką, jį palaikė per mažai salėje buvusių tarybos narių. Tad šis klausimas buvo svarstomas iš naujo.

Šį kartą opozicija į Antikorupcijos pirmininko postą pasiūlė vieną kandidatę – N.Puteikienę. Tą padarė ne tik frakcija, kurios narė ji yra, bet ir tarybos narys Viačeslavas Titovas.

Tačiau miesto taryba ir vėl nepalaikė N.Puteikienės. Už tai, kad politikė užimtų postą, pasisakė 8, prieš – 12, susilaikė – 2 tarybos nariai. Toks sprendimas sukėlė aistras.

„Ar mes taip ketverius metus žaisime, kaip smėlio dėžėje? Tu man smėliuko į akis, aš – tau“, – klausė tarybos narė Ligita Girskienė.

„Tai gal nežaiskime, kaip smėlio dėžėje. Gal paprasčiausiai pasiūlykite kitą kandidatą Atikorupcijos komisijos pirmininko pareigoms užimti“, – atkreipė dėmesį meras.

Siūlė nušalinti sekretorių

Tarybos narys Vytautas Čepas šmaikštavo, kad reikėtų nušalinti Tarybos ir mero sekretorių Modestą Vitkų, nes netiko nė vienas iš trijų jo pristatytų kandidatų į minėtos komisijos pirmininkus.

„Tai gal mes patys pasiūlome kandidatą, kad niekaip neišrenkame“, – svarstė politikas.

Meras paaiškino, kad kandidatą į Antikorupcijos komisijos pirmininkus turi siūlyti opozicija.

„Inicijuosiu šios komisijos posėdį. Paprašysiu, kad išsirinktų pirmininkaujantį posėdžiui, kad galėtų dirbti, kol bus išrinktas pirmininkas“, – tvirtino meras.

N.Puteikienė padėkojo aštuoniems tarybos nariams, kurie palaiko jos kandidatūrą.

„Aš dirbu ir nebūdama pirmininkė. Kai nesulaukiu atsakymų iš savivaldybės, kreipiuosi į Seimą, kad būtų šalinami didžiausi Klaipėdos pūliniai. Praėjusį posėdį valdančios daugumos atstovai ir opoziciją kvietė prie jų prisijungti. Šiandien V.Čepas nori pasiūlyti kandidatą į komisijos pirmininko pareigas. Tai gal jūs prisijunkite prie opozicijos ir galėsite“, – dėstė N.Puteikienė.

Tokį politikės siūlymą palydėjo ilgas ir garsus V.Čepo „Ne“.

Domėjosi, ar geria

Miesto taryba paskyrė ir savivaldybės Narkotikų kontrolės komisijos pirmininką. Šias pareigas eis tarybos narys Saulius Liekis. Svarstant šį klausimą taip pat netrūko emocijų.

L.Girskienė paprašė, kad pasisakytų pats kandidatas ir atsakytų į kai kuriuos klausimus.

„Jūs dirbate 15 komisijų. Kaip viską suderinate su savo tiesioginiu darbu?“, – klausė politikė.

S.Liekis pabrėžė, kad viskas suderinta: „Jei norite, galėsiu jums patekti savo darbotvarkę raštu“.

„Ar rūkote ir geriate?“, – tokį klausimą kandidatui uždavė V.Titovas.

„Nerūkau, geriu labai saikingai, žolės nevartoju, narkotikų taip pat, tačiau pažįstu savo gyvenamosios vietos – vadinamojo Žvejybos uosto narkomanus“, – atsakė S.Liekis.

Kandidato tiesioginis darbas užkliuvo ir tarybos nariui Arūnui Barbšiui: „Kur dirbate, kad turite tiek laiko“, – klausė jis. V.Čepas replikavo, kad ši vieta jau užimta.

„Dirbu viešojoje įstaigoje Psichikos sveikatos centras. Komisijų, kuriose dalyvauja, veikla yra susijusi su mano socialinio darbuotojo darbu“, – aiškino S.Liekis.

Politikai taip pat domėjosi, kaip kandidatas organizuos Narkotikų kontrolės komisijos veiklą.

Į Klaipėdos savivaldybės Bendruomenės sveikatos tarybos pirmininkus kandidatavo tarybos narys Artūras Rasbadauskas. Jo kandidatūrai pritarta be jokių ginčų.

Diskusijų nekilo

Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas ir Sporto tarybos pirmininkas.

Juo išrinktas irklavimo sporto šakos atstovas Liudvikas Albertas Mileška. Šiai kandidatūrai uostamiesčio politikai pritarė ilgai nediskutavę.

Be diskusijų ar aštresnių pastebėjimų politikai pritarė ir Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininko kandidatūrai. Juo išrinktas Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos viceprezidentas Aras Mileška.

Abejojo tinkamumu

Kur kas audringesnė diskusija užvirė svarstant, kas politikus atstovaus Koncertų salės meno taryboje. Į ją deleguoti buvo siūloma savivaldybės tarybos narė Lina Skrupskelienė.

Dėl šios kandidatūros kai kuriems politikams kilo klausimų, todėl politikė paprašyta prisistatyti ir paaiškinti, kuo jai artima kultūra.

L.Skrupskelienė pripažino, kad pati meninėje veikloje nedalyvauja, tačiau domisi uostamiesčio kultūriniu gyvenimu, bendrauja su menininkais, yra Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos narė ir savo darbą norėtų pratęsti būtent Koncertų salės meno taryboje.

Vis dėlto, tarybos narė Nika Puteikienė abejojo kandidatės kompetencija ir tinkamumu minėtoms pareigoms.

Tuomet L.Skrupskelienės stojo ginti politikas Simonas Gentvilas, pastebėjęs, kad vertėtų skatinti jaunų žmonių veiklą, neabejoti gebėjimais ir pritarti siūlomai kandidatūrai. Panašios nuomonės laikėsi ir vicemeras Artūras Šulcas.

„Miesto taryba nėra profesionalų komanda“, – tai, kad tarp miesto politikų nesama visų įmanomų sričių atstovų paaiškino A.Šulcas.

Tramdė ašaras

Tačiau į šią situaciją būta ir skaudžiau sureagavusių.

Tarybos narė Ligita Girskienė sunkiai tramdė ašaras prisiminusi savo nesėkmę siekiant tapti Etikos komisijos pirmininke ir pastebėjo, kad tuomet jos ginti ir palaikyti politikai nesiveržė, o esą atvirkščiai – viešai pažemino kandidatę.

„Klaipėda“ jau rašė, kad prieš kurį laiką į šios komisijos pirmininko postą siūlytos L.Girskienės kandidatūrai miesto valdžios dauguma nepritarė.

Vėliau šios komisijos pirmininku buvo išrinktas ne mažumos, o daugumos atstovas – partijos „Tvarka ir teisingumas“ narė Aldona Staponkienė. Tokia situacija susiklostė pirmą kartą per dešimt metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puteikienė

Puteikienė  portretas
tikrai kad netinka.Per skysta.Jau geriau Titovas.Ar koks Barbštys.Ar dar kas.Vieno nesuprantu-kaip nepraėjo Didžioko kandidatūra?

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Aldona Staponkienė - etikos komisija p-kė. Apsaugok viešpatie. Prisiminkit kaip į Klaipėdą buvo paskirtas pirmasis komunistų sekretorius Viktoras Baublys. Iš paskos atsitempė seserį A.Staponkienę. Iš pasų poskyrio v-ko pareigų išmetė Mickų ir pasistatė A.Staponkienę, kuri atgimimo metu be kyšio neduodavo leidimo tautiečiams atvykti į Lietuvą. Jos vyrą E.Staponkų pastatė tardymo poskyrio v-ku. Visi gavo butus. Ši šios šutvė tebemulkina mus iki šios dienos, kada gi tauta ir žurnalistai prabus. Apie kokią etiką gali spręsti tokie žmonės?Mano tel. 8 662 33770.

Kas jis?

Kas jis? portretas
Kas tas rašinėlyje minimas "Rasbadauskas"? Gal norėta pasakyti, kad tai: Artūras Razbadauskas (g. 1964 m. gegužės 18 d. Melnragė, Klaipėda) – Lietuvos medikas, mokslininkas ir visuomenės veikėjas, biomedicinos mokslų daktaras? Jei taip, tuomet atidžiau, merginos, atidžiau.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių