Ant Mumlaukio ežero ledo – žaidynės

Savaitgalį ant Mumlaukio ežero ledo užvirs kovos – organizuojamos Kaimynų žiemos žaidynės. Nors čia varžytis planuoja Dragūnų kvartalo ir Žolynų gatvės gyventojai, tačiau laukiami ir visi klaipėdiečiai.

Savaitgalį ant Mumlaukio ežero ledo užvirs kovos – organizuojamos Kaimynų žiemos žaidynės. Nors čia varžytis planuoja Dragūnų kvartalo ir Žolynų gatvės gyventojai, tačiau laukiami ir visi klaipėdiečiai.

Ant čiuožykla virtusio Mumlaukio ežero šį šeštadienį 14 val. planuojamos Kaimynų žiemos žaidynės.

"Mumlaukio ežeras šiuo metu yra labai gera vieta. Ledo storis – solidus, ten galima ir su tanku važiuoti. Manau, išlaikys ir mus. Sartų lenktynių neorganizuojame, žirgai aplink nelakstys, bet užteks mūsų išlieto prakaito", – teigė vienas organizatorių, Šilojų seniūnaitijos seniūnaitis Aurimas Mockus, kuriam talkina ir Žolynų gatvės bendruomenės narys bei bendrovės "Vakarų pramogos" vadovas Tadas Račkauskis.

Iki šiol ant Mumlaukio ežero ar kitų mieste esančių tvenkinių, kaip teigė organizatorius, nieko panašaus surengta nebuvo. Nuotaikingoje šventėje pasivaržyti galės ir dideli, ir maži.

Kaimynų žiemos žaidynėse susigrums Dragūnų kvartalo ir Žolynų gatvės gyventojai, tačiau, anot pašnekovo, laukiami ir kitų miesto rajonų atstovai.

"Dalyvauti rengiasi Dragūnų bataliono kariai. Smagu, kad jie solidarizuojasi su bendruomene. Galėsime išbandyti jėgas", – pasakojo A.Mockus.

Ant ledo planuojamos ledo ritulio bei eketės gręžimo varžybos, bus lenktyniaujama triratukais, rogutėmis. Klaipėdiečiai varžysis ir linksmosios ledo ritulio lazdos, mega slidžių ir dailiojo čiuožimo rungtyse.

Planuojama, kad kelias valandas truksiantį renginį vainikuos sniego kova. A.Mockus neslėpė, kad žaidynes surengti įkvėpė praėjusį savaitgalį vykęs gniūžčių mūšis.

"Mūšį inicijuosime ir mes. Žiūrėsime, ar laimės gyventojai, ar šauktiniai", – atskleidė seniūnaitis.

Seniūnaitis neabejojo, kad renginyje netrūks geros nuotaikos. Dalyvius kariai pažadėjo vaišinti karšta arbata.

Tiesa, organizatoriai pabrėžė, kad šventės metu už savo ir vaikų saugumą bus atsakingi patys žaidynių dalyviai.

Šeštadienį susirinksiančiųjų prašoma pasirūpinti tinkama apranga bei namuose nepamiršti geros nuotaikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>sveksnai

>sveksnai portretas
supranta kaip vaizdingą lietuvių kalbos grožybės literatūros apibūdinimą,vaziuoti galima tanku))))tankui nieko neatsitiks o igula zus..nebuvo tokio tanko Stalinas 80 tonu-cia jau visiskas marazmas pats sunkiausias sovietu tankas 68 t.cia labai gerai padaryta,kad šventės metu už savo ir vaikų saugumą bus atsakingi patys žaidynių dalyviai,nes esat privaziave i Klaipedos krasta is visos Lietuvos todel esat nenuspejami savo veiksmuose.

poilsiautojui

poilsiautojui portretas
O kodėl jūs manote, kad važiuoti su tanku negalima jei ledo storis mažesnis? Ar nuo to kažkas atsitiks tankui? Norėjot pasirodyti gudrus. Aš labiau nerimauju dėl kito pasakymo - kad šventės metu už savo ir vaikų saugumą bus atsakingi patys žaidynių dalyviai. Jei vis dėlto įvyktų kokia nors nelaimė, tai už tai atsakytų organizatoriai. Paprastai organizatoriai savo civilinę atsakomybę draudžia.

Šviekšnos poilsiaitojui

Šviekšnos poilsiaitojui portretas
Rimti žmonės tokių pasisakymų nesureikšmina, tiesiog tai supranta kaip vaizdingą lietuvių kalbos grožybės literatūros apibūdinimą. Kada esate labai neišprusęs storžievis, kuris sėdite ir apart to, kad kažką naudingo padarytumėte ar kažką doro visuomenei nuveiktumėte, kaip kad šis seniūnaitis (kuris tarp kitko neatlygintinai dirba visuomenės labui), jūs geriau savo pačio neišmanėlišką ir nepagarbią repliką mėtote. Literatūroje galima aptikti ir tokių posakių kaip "storas kaip balvonas" (čia manau ir jums šis posakis tiktų). O apie tankus norėdamas pasirodyti sumanus parodėte , kad nieko daug ne išmanote. Nes tankų yra įvairių įvairiausių. O vienas jų, pvz Stalinas net 80 tonų svėrė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių