Ant Biržos tilto – eismo apribojimai

Biržos tilto važiuojamoji dalis kurį laiką bus siauresnė. Uždarytas eismas viena statinio juosta. Tokių apribojimų prireikė, nes atitrūko vienas tilto kontrasvoris.

Eismą viena Biržos tilto juosta planuojama drausti iki gruodžio 31 d. Tikimasi, kas per šį laiką pavyks užbaigti remonto darbus. Pastariesiems yra rengiamasi. Ruošiamas ir projektas. Užbaigus bus ieškoma, kas atliks darbus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda informavo, kad Biržos tilto apačioje iš viso kabo šeši kontrasvoriai – po tris kiekvienoje pusėje. Vieno jų svoris – 12 tonų. Iš betono išlieti kontrasvoriai padeda pakelti tiltą.

Teigiama, kad nurūdijo vieno šių Biržos tilto įrenginių armatūra, kuria jis buvo pritvirtintas prie statinio. Pastarasis nukrito į lovį tilto apačioje.

"Tilto kontrasvoriai niekada nebuvo keisti. Tad per laiką susidėvėjo jų konstrukcijos", – tvirtino vadovas.

Klaipėdos miesto tiltus ir viadukus prižiūrinti įmonė "Viadukas" susisiekė su specialistais. Šie ir patarė apriboti eismą tiltu, kol bus suremontuotas, kad nesusidarytų papildoma apkrova.

"Nukritęs kontrasvoris buvo prasčiausios būklės. Kiti atrodo geriau. Rengiant projektą bus įvertinta, ką daryti su kitais kontrasvoriais, ar juos stiprinti", – pasakojo direktorius.

Biržos tiltas paskutinį kartą remontuotas prieš maždaug dešimt metų. Tačiau, anot L.Dūdos, tą kartą atnaujintos ne visos konstrukcijos.

Nebuvo pakeisti ir tilto pakėlimo varikliai. Pastarieji yra visiškai seni, nebetinkami naudoti. Uostamiesčio savivaldybė planuoja pakeisti ir šiuos įrenginius.

"Variklius užsakysime gamykloje. Atlikome matavimus. Reikia, kad jie tilptų į esamus korpusus. Pastarieji nebus keičiami", – tvirtino direktorius.

Pasak L.Dūdos, apribojimai ant Biržos tilto neturėtų labai trikdyti eismo. Čia transporto srautai nėra labai dideli.

Uždaryta bus tik viena dviratininkams skirta juosta. Iš viso pastarųjų yra keturios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neptūnui

Neptūnui portretas
Niekas neviešins jokių ataskaitų, gali būti ramus. Pasakys kad tai komercinė paslaptis. Juk Puteikienė norėjo sužinoti kiek išleista kažkokiam dūdų festivaliui, irgi pareiškė kad tai komercinė paslaptis. Dėl to ir gaunasi nesąmonės kad pinigai išleisti,o niekas negali sužinoti kur ir kiek h

pyzdiec memeliui

pyzdiec memeliui portretas
Tikėkimės, visas miestas nesugrius, kol liberastai bus išmėžti iš miesto.

> anonimas

> anonimas portretas
Sulcai,tai tu?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių