Alkoholis nutols pusšimčiu metrų

Uostamiesčio politikai sutarė, jog prie kelių dešimčių mokyklų ir kai kurių kitų įstaigų 50 m atstumu negalėtų įsikurti nauji prekybos alkoholiu taškai.

Aktualu – ne visiems

Klaipėdos miesto tarybos nariai pritarė siūlymui uždrausti steigti naujas prekybos alkoholiu vietas 50 m atstumu iki kelių dešimčių ugdymo, policijos, karinių ir sukarintų, sveikatos priežiūros įstaigų bei maldos namų.

Minėtas įstaigas miestas kurį laiką kvietė teikti prašymus, kur būtų nurodytas atstumas, kuriuo iki įstaigos nėra pageidaujami alkoholio prekeiviai.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė informavo, jog savivaldybė sulaukė 123 įstaigų prašymų.

Keturioms dešimtims klausimas, kaip arti jų kaimynystėje ateityje gali būti leista įkurdinti prekybos alkoholiu tašką, nepasirodė aktualus.

Anot J.Uptienės, kitos įstaigos prašė nustatyti įvairius atstumus.

Argumentai neįtikino

Pageidavimus vertino specialiai tam sudaryta darbo grupė.

Ši nusprendė, kad daugiau nei pusšimčio metrų atstumą nustatyti prašiusieji nepateikė įtikinamų argumentų.

Dėl šios priežasties prie kelių dešimčių įvairių įstaigų naujoms alkoholio parduotuvėms turėtų būti draudžiama įsikurti arčiau nei 50 m atstumu, o iki Lietuvos kariuomenės krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės filialo siūlė nustatyti 35 m atstumą, kokio kariai ir prašė.

Leidosi į diskusiją

Nors politikai ir palaimino tokį sprendimą, tačiau svarstant šį klausimą užvirė karštos diskusijos.

Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė stebėjosi, jog specialios darbo grupės neįtikino daugiau nei 50 m atstumą prašančių nustatyti įstaigų motyvai.

Politikei buvo paaiškinta, jog įstaigų, pageidavusių nustatyti kiek didesnius atstumus, argumentai nebuvo tiesiogiai susiję su alkoholio prekybos vieta.

Minėtos darbo grupės susirinkimuose dalyvavusi uostamiesčio vicemerė Judita Simonavičiūtė pastebėjo, jog šis sprendimas nėra negrįžtamas, ir pabrėžė, kad kiekvienos įstaigos situacija nagrinėjama atskirai.

Todėl, anot J.Simonavičiūtės, jeigu atsiras būtinybė, įstaiga į miesto valdžią gali kreiptis dar kartą ir prašyti nustatyti kitokį atstumą.

Siūlė atidėti

Kai kurie tarybos nariai šioje situacijoje įžvelgė net galimų korupcijos apraiškų. Politikas Viačeslavas Titovas įtarė, jog galbūt tų įstaigų, kurios nurodė, kad atstumo klausimas joms nėra aktualus, vadovai yra gavę prekeivių dovanų. Anot jo, gali būti, kad į problemą jie užmerkė akis.

Tarp tarybos narių būta ir manančiųjų, jog šis sprendimas ne tik neužkirs kelio atsirasti naujoms girdykloms mokyklų kaimynystėje, o atvirkščiai – atvers laisvesnį kelią joms kurtis.

Diskusijai apie alkoholio žalą ir draudimus įsisiūbavus, kai kurie tarybos nariai siūlė šį klausimą nukelti vėlesniam laikui ir geriau paanalizuoti.

Vis dėlto dėl tokio pasiūlymo balsavę politikai nutarė klausimo neatidėti ir apsispręsti ketvirtadienį vykusio posėdžio metu. Kaip minėta, siūlytam 50 m atstumui buvo pritarta.

Nustatyti atstumai galios tik naujai duris atverti planuosiančioms alkoholinių gėrimų parduotuvėms. Veiklą jau vykdantys prekeiviai užsidaryti nebus verčiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wolfas

Wolfas portretas
Man iki alkoholio parduotuvės 321 metras. Ir nieko, kai reikia, nueinu, o jei labai reikia, tai ir pakartoju......

Metras

Metras portretas
Pas mus subyrejus tai rusu imperijai daug kas pradeta matuoti metrais ypac ta megsta savivaldybes klerkai.Metrai kvadratinai moketi uz lifta ,nors kokia pensininke tik pora kartu nusileidzia ,o uz sienos tokiame paciame metru -kvadratiniu kur pora mokiniu vazinejasi keliis kartus per diena,uz siuksles vel skaiciuoma nuo kvadratiniu metru ,nors vel koks pensininkas per menesi kibiuriuka isnesa,buna net atvirksciai koks zmogelis pradeda visoki chlama temti i savo buta ,o reikia moketi kur keturi ar penki bute gyvena ta pacia suma,ir pan.,viskas pas mus matuojama metrais ,tai ir svaiginamu gerimu parduoruves metrais ir butent 50 metru ,o kodel ,ne kokia 54.5 metro galima dar viena skaiciu prideti po kablelio ,kaip mokame uz elektra ten,skaiciu visas arsenals 0.120 euro centu ir panasiai.Ka cia nori zmones pademonstruoti su tiek skaiciu gali kilti ivairiu minciu.

N. Puteikienė viciūniai

N. Puteikienė viciūniai portretas
O ar kas mirtų iš troškulio? Ne mokykla nustato, o savivaldybės taryba. Mokykla tik kreipiasi prašydama nebeleisti steigtis NAUJOMS pardavykolms motyvuotų atstumu. Esu tikra, kad naujasis seimas ras būdų, kaip atitolinti alkoholio parduotuves.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių