Aklieji ir regintieji – viename laive

Neįgalieji gali gyventi visavertį gyvenimą ir net padėti sveikiesiems įveikti jų problemas – tokių minčių vedami antradienį Klaipėdoje apsilankė tarptautinės misijos "Sielos burės" dalyviai.

Šalia piliavietės norinčiuosius pakvietę į susitikimą misijos dalyviai prisistatė patys ir bendravo su Klaipėdos neįgaliaisiais.

Rusas iš Jekaterinburgo Olegas Kolpaščikovas yra idėjinis misijos vadovas. Jis subūrė neįgalių žmonių komandą ir drauge su buriuotojais leidosi į ekspediciją, remiamą vienos didžiausių Rusijos energetikos bendrovių. Kelionės tikslas – užsukti į Baltijos jūros uostus, susitikti su tų miestų neįgaliaisiais ir paskatinti juos savo pavyzdžiu.

Šį kartą misija į Klaipėdą atvyko trečią kartą. Komandos vadovas – rygietis Uldis Mežulis.

44-erių O.Kolpaščikovas prieš 24 metus sprogimo metu neteko regėjimo.

"Po to reikėjo išmokti gyventi iš naujo. Įveikiau bandymą spręsti problemas alkoholiu, būta ir kitų bėdų. Dabar esu laimingas žmogus, turiu žmoną, du šunis, vieniju neįgaliuosius ne tik savo šalyje, padedu ir sveikiesiems, – pasakojo vyras. – Kartą žurnalistė paklausė, kaip gyvenu. Užrišau jai akis ir pasiūliau taip pabūti bent valandą. Užteko 45 minučių, kad ji pasveiktų nuo visų savo bėdų. Pajutau, kaip jos skruostais rieda ašaros, ji buvo labai susijaudinusi. Mes, aklieji, galime padėti regintiesiems. Neregiams yra nuostabu žinoti, kad jie – reikalingi."

Klaipėdoje viena misijos dalyvė nustebino susirinkusiuosius puikia klausa ir balsu.

Dailininkas Borisas Chochonovas pakvietė reginčius dalyvius pabandyti piešti nematant.

Būrys žmonių, tarp kurių buvo ir Rusijos Federacijos generalinis konsulas Aleksandras Gračiovas, ryšėdami ant akių raiščius, liejo dažus ant tam paruoštos drobės. Dailininkas tik truputį paryškino ir paslėpė kelias detales bei pademonstravo bendro darbo rezultatą. Žiūrovai apstulbo pamatę nutapytą moterį ir karalių, sėdinčius prie gausiai vaišėmis nukloto stalo. Ant jo tupėjo ir kiškis.

Reginčius ir aklus svečius į bendrą šokį įtraukė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių draugijos Klaipėdos miesto filialo bendruomenės judesio grupės vadovė Ilona Pocevičiūtė, šoko ir Klaipėdos neįgaliųjų draugijos moterų šokių grupė "Domino", dainavo Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos "Klaipėdos viltis" grupė.

Misijos kelias šiemet prasidėjo Švedijoje. Aplankę kelis Suomijos, Estijos, Latvijos uostus, buriuotojai drauge su negalią turinčiais įgulos nariais po apsilankymo Klaipėdoje kelionę baigs Kaliningrade.


Šiame straipsnyje: akliejiburiuotojaiSielos burės

NAUJAUSI KOMENTARAI

dar reikia

dar reikia portretas
kad kurtieji ir girdintieji į vieną laivą suliptų, o jei genai tiek kurčiųjų, tiek aklųjų, tai visoms 4-rioms grupėms parankiausia būt kartu tame pačiame laive :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių