Aiškinsis, ko trūksta Smiltynei

Prieš daugiau nei metus miesto taryba apsisprendė Smiltynei siekti kurortinės teritorijos statuso. Aiškinamasi, ko šiai miesto daliai trūksta, kad tokie ketinimai virstų realybe.

Smiltynės turizmo ir rekreacijos schemą, kuri atsakys į klausimą, kokių priemonių imtis, kad šiai miesto daliai būtų suteiktas kurortinės teritorijos statusas, parengs konkursą laimėjusi įmonė "Sweco Lietuva".

"Susitikome su rengėjais ir susidėliojame visus akcentus, kuria linkme dirbti. Aptarėme ir kai kuriuos reikalavimus, kuriuos turi atitikti kurortinė teritorija", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Jau dabar akivaizdu, kad Smiltynėje trūksta policijos, medicinos posto. Pasak E.Mantulovos, bus aiškinamasi, ar užtektų mobilaus reagavimo pagal sutartis, ar nuolatiniai postai turėtų būti vietoje.

Pasitarimo metu atkreiptas dėmesys, kad pagal reikalavimus kurortinė teritorija turi išsiskirti mineraliniu vandeniu ar iškastiniu purvu, kuris taikomas gydymo procedūromis.

"Smiltynėje neturime nei vieno, nei kito, bet čia galima bangų mūšos bromo terapija, kuri yra unikali. Reikia kreiptis į įstatymo leidėjus ir išsiaiškinti, ar sveikatinančių gamtinių išskirtinumų, kuris privalomas kurortinei teritorijai, sąrašas yra užbaigtas, ar galima jį pildyti. Gali būti, kad reikės keisti teisės aktus", – tvirtino pavaduotoja.

Kitas susitikimas su galimybių studijos rengėjais turėtų vykti po mėnesio ar pusantro. Tada jie pristatys tarpinius rezultatus. Galimybių studija turėtų būti parengta per keturis mėnesius.Tiesa, sutartyje numatyta, kad terminą galima pratęsti.

"Tikimės, kad kitų metų pirmą ketvirtį jau turėsime parengtą veiksmų planą, ką turime nuveikti, kad Smiltynė taptų kurortine teritorija", – teigė pavaduotoja.

Miesto taryba praėjusių metų spalio pabaigoje apsisprendė Smiltynę paversti kurortu. Tai inicijavo tuometis tarybos narys, dabar Seimo narys Simonas Gentvilas.

Paraišką Vyriausybei dėl šio statuso gavimo planuota teikti iki 2020 m. Pabrėžiama, kad Smiltynei suteikus kurortinės teritorijos statusą būtų grąžinta istorinė tiesa.

Parengtas priemonių planas turėtų atsakyti į klausimą, kiek reikėtų investuoti, kad Smiltynei būtų suteiktas kurortinės teritorijos statusas.


Šiame straipsnyje: Smiltynėkurortas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Smiltynės perkėloje trūksta jaukumo. Juk ji tarsi Lietuvos pasienis,lankosi daug užsieniečių.Todėl turi būti pavyzdinga tvarka ir švara. Be to , norėtūsi daugiau vienodo stiliaus prekyviečių, trūksta kavinukių. Tas kioskas nei savo išore, nei prekių asortimentu -netinka šioje vietoje.

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
Į Smiltynę koją baisu įkelti, ten visiškas erkynas pasidaręs. net asfaltuotais takeliais per mišką eidamas ir pasipurškęs repelentais, pareini erkių prisigaudęs. Tai koks tai kurortas?

akivaizdžiai

akivaizdžiai portretas
perkrautas kelias tarp senosios perkėlos ir delfinariumo - automobiliai, vežimai, pėstieji, dviračiai... O pėsčiųjų ir dviračių takas šalia kopų nebaigtas, trūksta labai nedaug.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių