Klaipėdiečiai pasipiktinę: iš krepšinio aikštelės neišguja automobilių

Kretingos gatvės gyventojai šiurpsta dėl kaimynų elgesio – naujai išbraižyta ir sutvarkyta krepšinio aikštelė jau kitą dieną buvo okupuota automobilių.

Per žolę – ratais

Sporto aikštelė yra ties Kretingos gatvės 69-uoju namu, tačiau į ją šiltomis dienomis renkasi net kelių daugiaaukščių namų gyventojų vaikai.

"Kelerius metus iš eilės su Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriumi bandome sutvarkyti šią krepšinio aikštelę. Čia buvo paklotas naujas asfaltas, nubraižytos linijos, bus sutvarkyti ir krepšinio lankų stovai. Tačiau itin apmaudu, jog mūsų kaimynai elgiasi nedovanotinai. Vos tik atsirado naujas asfaltas, visa aikštelė buvo pristatyta automobilių. Turbūt žmonės mano, kad naują dangą ne jų vaikams, o mašinoms miestas paklojo?" – karčiai kalbėjo šios gatvės gyventojas Vladislavas Machovikovas.

Neabejotina, jog krepšinio aikštelė nėra skirta automobiliams laikyti. Kažkas juk stengėsi, tvarkė ją, negalima taip elgtis.

Klaipėdietis nepamiršo paminėti, jog jį labai nustebino savivaldybės darbuotojų geranoriškumas: "Užteko kelių elektroninių laiškų, ir aikštele netrukus buvo pasirūpinta. Tuo metu kaip tik buvo tvarkomas mūsų kiemas. Paprašius užlopyti duobes krepšinio aikštelėje, buvome išgirsti, o netrukus ir linijas nubraižė."

Užtvers įvažą

Tačiau, kokiu būdu išguiti akiplėšų kaimynų automobilius iš aikštelės, gyventojai teigė nebežinantys.

"Skambinome policijai, prašėme padėti palaikyti tvarką. Automobiliai juk statomi ant žolynų ir pačioje aikštelėje. Neturi taip būti, nebežinau, kaip sugėdinti žmones. Savaitgalį nė vienas vaikas negalėjo pažaisti kamuoliu, nes visa aikštelė buvo nusėta automobilių", – tikino vyras.

Šis aikštynas yra prie pat vaikų darželio, tačiau ir tai neatbaido vairuotojų. Rytais į krepšinio aikštelę suka ne tik vietos gyventojų, bet ir vaikus į darželį atvežančių mamyčių automobiliai.

"Nė vienas tėvas nesusimąsto, jog nedera taip elgtis", – pastebėjo V.Machovikovas.

Klaipėdos savivaldybės darbuotojai svarstė, jog galbūt problemą išspręstų klombos, kuriomis būtų galima atriboti įvažą į aikštelę.

"Tačiau tai gali užtrukti, nes viešųjų pirkimų procedūros trunka ne vieną mėnesį", – svarstė klaipėdietis.

Važiuos kontrolieriai

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis, išgirdęs apie netvarką šiame kieme, patikino, jog savivaldybės kontrolieriai tikrai užsuks į šią aikštelę.

"Jei žmonės nesupranta, belieka imtis kitų priemonių. Teks bausti. Vadinasi, šį adresą teks įtraukti į nuolat mūsų lankomų objektų sąrašą. Neabejotina, jog krepšinio aikštelė nėra skirta automobiliams laikyti. Kažkas juk stengėsi, tvarkė ją, negalima taip elgtis. Būtinai pakontroliuosime", – pažadėjo S.Valiulis.

Vedėjas patikino, jog gyventojai, išvydę automobilius, gali ir patys užfiksuoti pažeidėjus.

"Patirtis rodo, jog vienintelis dalykas daro poveikį  žmonių sąmonei, – žinia, kad gali sulaukti baudos. Žmogus, nusprendęs užfiksuoti pažeidėjus, turėtų mums pranešti tikslų laiką, vietą, kur padarytas pažeidimas. Tereikia kelių nuotraukų, kurias galima atsiųsti mūsų skyriui. Tačiau ir mes apsilankysime", – sakė S.Valiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to priesininkams

to priesininkams portretas
Šio kiemo parkavimosi problema yra pačiu žmonių galvose. Šalia yra didžiulė maxima aikštelė, ir kelias nuo jos padidėja 300 metru, t.y. 2 min papildamo laiko. ar čia problėma nueiti? kiti nenori eiti nuo stotelės, gal pastatom autobuso stotele kieme? kodėl žmonės turi vilktis? aiškų komentatorius nematė vaikų, nes pastoviai yra užstatyta. ar jus norite gyventi kiemose kip naujam rajone? tik iseini is laiptinės ir matai mašina? kiemas turi tapti socializacijos ir bendravimo tarp kaiminu vieta ir vikų aikštelės tai vienas iš taškų. visada bus verksniai, ir sakys ne taip pdarė, o reikėjo taip ar anaip bet karavanas juda toliau ir sio karavano tikslas yra ko mažiau mašinų kieme ir bendravimas. o tai kad lieka tokia mamontai kurie palieka masinas ant krepšinio aikšteles, irgi yra kaiminių pofigizmas. tik mes galime išsaugoti ta gera ka turime savo kiemuose.

mums reikia naujo vado

mums reikia naujo vado portretas
prie ruso to nebuvo!!

Kristina

Kristina portretas
Seniai laikas imtis tvarkos savivaldybei ir jai pritariu kad dėtų baudas kas stato mašinas žaidimo aikstelese, ant šalygatvio, kai nebelieka žmonėms praėjimo, vaikams žaidimo aikštelės užimtos tik baudomis galime įvesti tvarką. Užsienyje pastačius mašina neleistinoje vietoje netik atėjęs jos nebėrasi o dar ir susimokėsi solidžią bauda už nutempima ir už pazeidima. Kita kart nebestatysi jei ne norėsi pakrapštyti piniginės. O savivaldybei būtų dar ir nauda pinigėlius panaudotų miesto tvarkymui
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių